top of page

Hver tredje kvinde er offer for vold

I dag indledes 16 dages aktivisme i protest mod vold mod kvinder.

Vold mod kvinder og piger er en af ​​de mest udbredte, vedvarende og ødelæggende krænkelser af menneskerettighederne i verden i dag. Overgreb bliver stort set ikke rapporteret på grund af straffrihed, tavshed, skam og stigmatisering.

Det skriver FN i anledning af International Dag for afskaffelse af vold mod kvinder den 25. november.

Kurdisk Kvindeforening markerer dagen på Israels Plads og på Kultorvet i København i dag kl. 17.

Og der er brug for den slags manifestationer. Statistikken taler sit tydelige sprog:

1 ud af 3 kvinder og piger oplever fysisk eller seksuel vold i deres levetid, hyppigst af en partner.

Kun 52 procent af alle kvinder, der er gift eller i et fast forhold, træffer frit deres egne beslutninger om seksualitet, p-piller og sundhedsydelser.

På verdensplan blev næsten 750 millioner nulevende kvinder og piger gift inden deres 18-års fødselsdag; mens 200 millioner kvinder og piger har gennemgået kvindelig kønslemlæstelse.

Hver anden myrdet kvinde i verden blev i 2017 dræbt af deres partner eller familie; mens kun 1 ud af 20 mænd blev dræbt under lignende omstændigheder.

71 procent af alle ofre for menneskehandel verden over er kvinder og piger, og 3 ud af 4 af disse kvinder og piger udnyttes seksuelt.

Vold mod kvinder er en lige så alvorlig årsag til død og uarbejdsdygtighed blandt fødedygtige kvinder som kræft. Vold er en større årsag til dårligt helbred end trafikulykker og malaria tilsammen.

– Volden mod kvinder må rives ud af privatsfæren, den må ikke forties, men derimod åbent blive benævnt, bekæmpet og forhindret, skriver Kurdisk Kvindeforening i deres opslag på Facebook.

Comments


bottom of page