top of page

Idrætslivet baner vej for fredelig sameksistens

Vi bør værne om vores idrætsliv, som udover at skabe glæde, underholdning og gode oplevelser kan bane vejen for integration, skriver vinder af flere integrationspriser.Kommentar af Sultan Mohamad El-Sayed


Fodbold er uden tvivl den mest populære sportsgren på verdensplan og i Danmark.

Det er en sport, der forener mennesker i alle aldre og på tværs af kulturer, etniciteter, hudfarve, religiøs overbevisning og sociale baggrunde.

 

Forenes af fælles interesser

Danmark er et foreningsland og den almene dansker anser foreningslivet som grundstenen i vores samfund og kultur.

Idrætslivet bygger danner grobund for socialisering og skaber relationer mellem medlemmerne, som forenes af fælles interesser, normer og værdier.

 

Nedbryder fordomme

Vi bør som et mangfoldigt samfund værne om vores idrætsliv, som udover at skabe glæde, underholdning og gode oplevelser kan bane vejen for integration og fredelig sameksistens i befolkningen på trods af vores forskelligheder og verdensanskuelse.

Idrætslivet giver os mulighed for at socialisere og interagere med hinanden på baggrund af vores fælles passion og kærlighed, og giver individet muligheden for at nedbryde fordomme og fremme forståelsen og den gensidige respekt.

 

Det gode fællesskab

Fodbold har vist sig at være særdeles effektivt, når det kommer til at inddrage minoritetsetniske borgere i foreningslivet.

Når man først er blevet en del af det gode fællesskab, så kan det bane vejen for sproglig udvikling, beskæftigelse og fremmer kulturforståelsen samt styrker integrationen i det hele taget, når man interagerer med sine danske medborgere.

 

Mohamad El-Sayed, formand Hastrup FC og modtager af Benny Andersen prisen, Køge Kommunes integrationspris samt DBU's Samfundspris.

Comments


bottom of page