top of page

International kvindedag i arabisk kulturhus

Flerkulturelle kvinder fortæller om deres kamp for ligestilling, rettigheder og udvikling i Aarhus på søndag.


Modelfoto: Wix


For tredje år i træk holder Arabisk Dansk KulturHus i Brabrand kvindekonference. Det sker på søndag eftermiddag den 12. september i Dokk1 – store sal.

Konference handler om kvinders positive rolle og rettigheder i samfundet på tværs af forskellige befolkningsgrupper og kulturer. Der tages afsæt i nogle konkrete initiativer og personlige erfaringer, hvor end man bor og arbejder.

”Vi sætter fokus på kvinders positive udviklingsmuligheder og deres rolle i forskellige samfund. Det sker med oplæg og samtale mellem forskellige kvinder, som hver især deler deres unikke historie, oplevelse med ligestilling, rettigheder samt deres personlige udviklingsspor,” siger Imad Kaaouach, formand for Arabisk Dansk KulturHus og initiativtager til konferencen.

Blandt oplægsholderne er Joumanah al Shaami, journalist og tv-vært fra Libanon og Saudi Arabien, og Azza Elhosseiny, direktør for Luxor African Filmfestival i Egypten. Journalist Maria Brinks Arianfar er ordstyrer ved konferencen, hvor deltagerne vil opleve kvinder, som på trods af vanskeligheder og modgang fra egen kultur eller samfundet har klaret sig godt.

- Disse fortællinger kan inspirere til egen udvikling og give mod til at stole på sig selv som kvinde med positiv udvikling og større deltagelse i samfundslivet til følge, siger Imad Kaaouach.

Der er gratis adgang til konferencen, der holdes på dansk, engelsk og arabisk med tolkning.

Bình luận


bottom of page