top of page

’Jeg sørger for, at ting sker, og at folk er med’

Ashton Mandrup nyder at bygge noget sammen med andre mennesker og bliver helt rørt, når hun oplever lokalbefolkninger i Asien og Afrika tage udviklingshjælpen til sig.


Pressefoto: Mission Øst


Ashton Mandrup er ny programdirektør i Mission Øst fra 1. marts 2022. Hun kommer fra en stilling som assisterende programdirektør i ADRA Danmark og har tidligere være udsendt til Vietnam for ADRA samt støttet organisationens projekter i bl.a. Rwanda, Uganda, Syrien, Yemen, Malawi, Sudan og Sydsudan.

- Mine bedste oplevelser er at se lokalbefolkninger træde i karakter og tage projekterne til sig for at skabe sig et bedre liv, fortæller hun. Jeg glemmer aldrig besøg i afsidesliggende små landsbyer ved Vietmans grænse til Kina, hvor folk kom langvejs fra for at lære at læse, blive bedre til at dyrke jorden eller modstå naturkatastrofer. Sikke en motivation og udholdenhed!

- Jeg bliver også helt rørt over at se unge piger i det nordlige Uganda, hvor der er så lidt offentlig støtte, komme sammen for at lære deres rettigheder at kende, få en uddannelse og skabe sig et bedre liv. Deres initiativ og handlekraft begejstrer mig!


Engageret i udviklingshjælp siden barnsben

Begejstringen stråler ud af Ashton Mandrup og det er ingen tilfældighed. Hun har været engageret i nødhjælp lige siden hun var barn og ung i hjemlandet Australien. Her voksede hun op i storbyen Sydney, hvor hun gik i kirke og stemte dørklokker for at samle ind til nødhjælp. Og så var kimen lagt til en karriere i trosbaserede udviklingsorganisationer.

Efter en mastergrad i internationale relationer og to år i Vietnam blev hun international programkoordinator i ADRA Australien. I Vietnam havde hun mødt sin mand Nils, og så endte parret i Danmark, hvor de nu har boet i 10 år. Her blev hun først programkoordinator i ADRA Danmark, inden hun blev assisterende programdirektør samme sted.


Glæder sig til samarbejde med de lokale

Hvad håber du at bidrage med i Mission Øst?

- Jeg håber at kunne bidrage med min erfaring fra hjælpearbejde i lande, hvor der er store udfordringer på grund af konflikt og katastrofe. Mission Østs portefølje af lande er jo ikke de nemmeste at arbejde i. Men jeres fokus på det fleksible såkaldte nexus-koncept inspirerer mig. At vi kan arbejde i spændingsfeltet mellem akut nødhjælp, tidlig genopbygning og langsigtet udvikling.

- Det bliver også spændende at arbejde endnu tættere sammen med lokale medarbejdere og partnerorganisationer. Det er jo et perfekt setup: at samarbejde med dem, der mærker behovene på egen krop, kender den lokale kultur og har langvarig kontakt med lokale myndigheder.


Sjovt at opnå fælles resultater

Hvad er en god arbejdsdag for dig?

- Det er, når jeg samarbejder med folk; når vi bygger noget sammen. Jeg synes det er sjovt, når vi med hjælp kan opnå fælles resultater. Jeg elsker, at få folk med på en idé. Jeg ser muligheder og regner mig selv som en god facilitator. Jeg kan sørge for, at ting sker, og at folk er med.

I sin fritid er Ashton optaget af gør-det-selv-projekter, afprøvning af nye madopskrifter og at gå på opdagelse med familien i København og resten af Danmark. Ashton og Nils bor i Københavns Nordvest kvarter med deres to små drenge på 3 og 5 år.


Artiklen er skrevet i samarbejde med Mission Øst.

Comments


bottom of page