top of page

Flygtning: ”Jeg tænder lys for de druknede”

Bevægende lysgudstjeneste for flygtninge i Københavns Domkirke.Også i år var herboende flygtninge og asylansøgere inviteret til lysgudstjeneste i Københavns Domkirke, hvor der blev bedt og tændt lys for verdens flygtninge.

Omkring 80 flygtninge fra Iran, Syrien, Eritrea og flere andre lande deltog i gudstjenesten den 7. december i Vor Frue Kirke i København.


Tænder lys for alle, der må flygte

Gudstjenesten blev indledt med en lysprocession, hvor Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen sammen med børn og voksne asylansøgere fra Udrejsecenter Avnstrup bar levende lys ind i kirken. Blandt deltagerne var Abel Zehmret Kidane, der kom til Danmark over Middelhavet i 2014:

"Jeg tænder lys for mine venner, som ikke klarede flugten. Dem der døde. Og for alle andre flygtninge," siger han.

Kidane er i dag medlem af Tværkulturelt Centers bestyrelse. Biskop: Vi må finde håbets sprog I sin prædiken understregede biskop Peter Skov-Jakobsen, at vi ikke kan gemme os bag landegrænser eller ændre flygtninges virkelighed ved at kalde dem migranter:

"Vi må finde håbets sprog. Det finder vi i opstandelsen. Verden er for altid forandret. Vi må turde protestere mod ondskaben og holde fast ved, at ethvert menneske er et vidunderligt nyt liv. Må Guds lys vise os vejen frem, så vi ikke ender i mørke og kaos." Lysgudstjenesten blev holdt for 13. gang i år og blev arrangeret af Københavns Domkirke i samarbejde med Apostelkirken og Tværkulturelt Center.

Comments


bottom of page