top of page

Jobkaravane skal hjælpe mennesker med handicap i job

Tirsdag den 23. november afholder beskæftigelsesindsatsen KLAPjob en jobkaravane i København, henvendt til mennesker med kognitive handicap, der ønsker et job på det ordinære arbejdsmarked.Mange mennesker med kognitive handicap står ufrivilligt uden for arbejdsmarkedet, selvom de har lysten og evnen til at tage et job, der tager hensyn til deres skånebehov. Formålet med jobkaravanen er, at mennesker med kognitive handicap, der er på udkig efter et skåne- eller fleksjob, kan komme og høre mere om deres jobmuligheder og hvordan de bliver inkluderet på arbejdsmarkedet.

”Vi skal have et rummeligt og fleksibelt arbejdsmarked med plads til alle. Desværre kan det være svært at finde et job, der passer til én, hvis man har autisme, ADHD eller andre kognitive funktionsnedsættelser. Derfor skal vi blive bedre til at matche arbejdsgivere og mennesker med funktionsnedsættelser. Det kan initiativer som jobkaravanen bidrage til, at vi bliver,” siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).

Som et særligt tilbud i Københavns kommune tilbyder Jobmatch vejledning og opfølgning til de personer, der får arbejde gennem KLAPjob. Jobmatch kan blandt andet hjælpe borgeren med at tale om skånebehov med arbejdsgiver, støtte borgeren i at tale om svære emner på arbejdspladsen, besvare spørgsmål om lønsedler, ferie, feriepenge med mere.

Jobkonsulenterne fra KLAPjob vil til jobkaravanen fortælle mere om, hvad et skåne- eller fleksjob er og hvad det indebærer at have et arbejde, heri blandt de praktiske forhold så som løn, ansættelsesforhold og forventninger til jobbet.

Comments


bottom of page