top of page

Journalist fortæller om flygtningenes danmarkshistorie

Malene Fenger-Grøndahl er freelancejournalist og forfatter til både voksen- og børnebøger med speciale i etniske minoriteter, islam, Mellemøsten, romaer og religionsdialog. Hun er desuden redaktionel medarbejder ved Netavisen Sameksistens.

På onsdag den 4. september holder hun foredrag om ”Flygtningenes Danmarkshistorie” i Odense Domkirke.

I foredraget fortælles historien om de mange flygtninge, der er kommet til Danmark siden 1956 – ungarere, polske jøder, chilenere, vietnamesere, iranere og mange andre. Sit stof henter Malene Fenger-Grøndahl fra 15 års rejser i Mellemøsten, Asien, Central- og Østeuropa. Foredraget er krydret med fortællinger om alle de mennesker og miljøer, hun har mødt undervejs.

Gennem personlige historier gives et indtryk af de forskellige flygtningegrupper og deres integration i det danske. Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Flygtningenes danmarkshistorie 1954-2004” (Aarhus Universitetsforlag, 2004). Seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, professor, dr.jur. Isi Foighel fortæller om bogen:

“En vigtig og aktuel bog. For det første giver den en detaljeret skildring af en del af danmarkshistorien, som normalt er forbigået i historiske standardværker. For det andet er bogen vigtig, fordi den fortæller præcist om integrationen af de mange forskellige flygtningegrupper, og hvorfor denne integration i det danske samfund er lykkedes i nogle tilfælde og mislykkedes i andre. Bogen giver i høj grad stof til eftertanke.”

Foredraget finder sted onsdag den 4. september kl. 19 i Sankt Knuds Salen ved Odense Domkirke.

Comments


bottom of page