top of page

Jubilæum hylder lokale medarbejdere ude i felten

Mission Østs 30-års jubilæum markeres slet ikke herhjemme. Det er de 200 lokale medarbejdere i 9 krise- og konfliktlande, der betaler den højeste pris. Derfor skal de i fokus med gaver til hjælpearbejdet, siger generalsekretær Betina Gollander-Jensen.


Betina Gollander-Jensen (midt) sammen med Mission Østs

medarbejdere i Irak på toppen af Sinjar-bjerget i Irak for nylig.


Torsdag den 18. november 2021 er det præcis 30 år siden Mission Øst startede i en garage i Birkerød og sendte lastbiler og transportfly med nødhjælp til trængte befolkninger i Østeuropa og det tidligere Sovjetunionen.

I dag er organisationen vokset til en international udviklingsorganisation, der leverer akut nødhjælp og langsigtet udviklingsbistand til i alt 9 krise og konfliktramte lande i syd og øst: Afghanistan, Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan.

Psykisk førstehjælp lindrer krigstraumer for børn og kvinder, Coronaoplysning, rent vand og ordentlige toiletforhold forebygger sygdomme, mens træning og støtte til at dyrke bæredygtigt og starte små virksomheder hjælper familier til at brødføde sig selv.


Hjælp til at møde skrigende behov

Jubilæet markeres ved at fejre de over 200 lokale medarbejdere og 40 partnerorganisationer ude i felten.

- Det er dem, betaler den højeste pris. Hvordan kan vi hylde dem? Jo, ved at have dem i vores tanker og bønner og ved at støtte deres arbejde økonomisk, så de kan møde de skrigende behov, de konfronteres med hver eneste dag, siger Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen og nævner et aktuelt eksempel:

- Jeg tænker især på de 100 medarbejdere i Afghanistan, som efter chokket efter Talebans overtagelse nu står på spring for at hjælpe deres egen befolkning. Men også vores partnerorganisationer i Syrien og Libanon, der står midt i den største humanitære krise i nyere tid.


Fokus på det, vi er sat i verden for

- Derfor fejrer vi ikke os selv som organisation her i Danmark i anledning af de 30 år, fortsætter Betina Gollander-Jensen. - Der er ingen reception. Ingen annoncer i avisen. Ingen arbejdstimer, der trækker opmærksomheden væk fra det, vi er sat i verden for: at hjælpe de mest sårbare mennesker i de mest afsidesliggende og svært tilgængelige områder i verden.

Mission Øst har udgivet et særligt jubilæumsmagasin, der giver et overblik over hjælpeorganisationens vidtforgrenede arbejde. Betina Gollander-Jensen angiver desuden fem pejlemærker for hjælpearbejdet i fremtiden.


Комментарии


bottom of page