top of page

Jubilæumsmaleri signalerer samarbejde på tværs

Opdateret: 3. jun. 2022

”Danmarks bedste portrætmaler” Benjamin Abana afslørede et maleri ved Danmissions 200 års-jubilæum, hvor forskellige etniciteter samarbejder om at plante et træ til Jordens bedste.


Danmarks bedste portrætmaler i 2019 Benjamin Abana afslørede et kunstværk i anledning af Danmissions 200 års-jubilæum. På maleriet ses forskellige etniciteter plante et træ til Jordens bedste – sammen. Foto: Søren Kjeldgaard.


Et billede siger mere end 1000 ord. Vendingen er velkendt og blev demonstreret tydeligt ved Danmissions 200 års-jubilæum den 1. juni.

Der blev sagt mange ord, beskrivende, analyserende og rosende ord. Men et maleri satte alligevel trumf på og blev et værdigt punktum for den store fejring, hvor over 400 gæster fik både prædiken, jubilæumssalme, fire taler og masser af godt til ganen.


Danmarks Bedste Portrætmaler

Efter talerne blev det Benjamin Abanas tur til at afsløre et maleri, som han har malet til anledningen. Abana blev kåret som Danmarks Bedste Portrætmaler af DR i 2019.

Maleriet viser en gruppe mennesker i gang med at plante et træ. Man ser kun deres hænder, der på den ene side er lyse og på den anden mørke.

- Jeg har prøvet at kigge fremad ved at male mennesker, der planter et træ. De gør noget godt for Jorden, de samarbejder, og de må gå i dialog for at samarbejde. Alt sammen noget, Danmisson står for, sagde han og tilføjede:

- Maleriet viser, at flere etniciteter er involveret i plantningen. De hjælper hinanden.


”Boots on the ground”

Benjamin Abana er selv af dansk og nigeriansk afstamning. Det meste af hans kunst portrætterer levende ting, såsom planter, dyr og mennesker. Han fortæller, at han finder inspiration fra kristen filosofi, fortællinger fra Bibelen og sit eget personlige liv, hvor han betegner sig som ”ægte kolorist”:

- Farverne har betydning: der grønne står for håbet, det røde for kærligheden og det gule for guldet. Guldet peger opad, hvor vi skal hen sammen, sagde han ved jubilæet.

Benjamin Abana nævnte også noget, som beskueren måske ikke umiddelbart fik øje på:

- Træet symboliserer Livets Træ og har form som et kors. En af personerne har støvler på. Det signalerer, at Danmission er til stede lokalt. I har ”boots on the ground”, sluttede Benjamin Abana.


Comments


bottom of page