top of page

Julehjælp til et Ukraine i ruiner

Over 10.000 mennesker er dræbt under konflikten i Østukraine. Mission Uden Grænser sender nødhjælp til de overlevende.


Foto: Mission Uden Grænser


Konflikten, der begyndte i det østlige Ukraine i 2014, har dræbt over 10.300 mennesker og fordrevet 1,5 mio. Det som engang var en industrielt produktiv region, er kastet i ruiner.

På det seneste er spændingerne i regionen eskaleret, med frygt for at en ny konflikt vil bryde ud. Mykola Bogdanets, Mission Uden Grænsers landsleder i Ukraine, fortæller:

“Folk lever i konstant frygt. Deres eneste håb er, at krigen snart vil ende, så de kan vende tilbage til deres normale levevis. Desværre fortsætter ødelæggelserne, især i områderne tæt på frontlinjen, og det medfører yderligere nød og sorg.”


Foto: Mission Uden Grænser


Mission Uden Grænser er en international hjælpeorganisation, der rækker ud med akut nødhjælp til seks lande i det tidligere Østeuropa: Albanien, Bosnien/Hercegovina, Bulgarien, Moldova, Rumænien og Ukraine.

Midt i Ukraines mørke situation, er Mission Uden Grænser som et fyrtårn, fortæller Mykola Bogdanets.

”Mennesker modtager ikke blot materiel hjælp, men også åndelige og følelsesmæssige støtte, som er et endnu større behov.”

Han opfordrer derfor til bøn for Østukraine ”og for vores folk, som har gennemlevet megen lidelse, i så lang en periode.”


Foto: Mission Uden Grænser


Lige nu er Mission Uden Grænser i fuld gang med en storstilet julekampagne. Interesserede kan give en pakke med julemad, julegodter og små gaver til en familie for 175 kroner.

Målet er at uddele i alt 42.000 julepakker i de seks lande.

Commentaires


bottom of page