top of page

Kan du holde koncentrationen længere end en guldfisk?

En guldfisk kan holde koncentrationen i otte sekunder. Kan du slå den? spørger biomediciner Emma Louise Louth i en ny Tænkepause fra Aarhus Universitetsforlag.


Foto: Pixabay


Internettet og smartphones har på drastisk vis ændret den måde, vi bruger vores opmærksomhed på. Vi er hele tiden online, tjekker beskeder, sender dem og venter på dem, alt imens vi ser YouTube, lytter til podcasts eller noget helt tredje og fjerde.

Det føles, som om vi multitasker, men snarere skifter vi hele tiden kortvarigt fokus fra det ene til det andet. Det er derfor, det er en god idé kun at køre bil, når du kører bil.

Og nej, kvinder kan ikke multitaske bedre end mænd. Den myte afliver Emma Louise Louth, årvågen biomediciner ved Aarhus Universitet, i oktober måneds Tænkepause fra Aarhus Universitetsforlag.

Hun afslører både, hvad der sker inde i vores hoveder, når vi aktiverer en af vores hele tre forskellige former for opmærksomhed, og hvordan omverdenen påvirker os, når vi retter vores opmærksomhed mod alt fra en lille skærm, vores arbejde til en farverig reklame eller intet som helst.

Ud fra forfatterens forskningsindsats kan læsere nu finde ud af, om vi mennesker reelt har en koncentrationsevne på niveau med en guldfisk - otte sekunder!

Emma Louise Louth åbner i bogen læserens øjne for, hvorfor vores opmærksomhed er så svær at fange.


Emma Louise Louth: Opmærksomhed Aarhus Universitetsforlag 2021

Комментарии


bottom of page