top of page

Kirke modtager pris for at møde flygtninges behov

Mens den politiske diskussion om Danmarks udlændingepolitik bølger frem og tilbage er græsrødder i fuld gang med at møde flygtninges behov og integrere dem i det danske samfund. Mange af disse græsrødder er kirker, som rækker ud til flygtninge og indvandrere uanset deres religiøse baggrund.

En af dem er Nørrelandskirken i Holstebro, der gennem 30 år har budt flygtninge og indvandrere velkommen i et fællesskab med højt til loftet. Det har kirken modtaget Tværkulturelt Centers aktivitetspris STJERNESTUNDER 2019 for.

Frivillige fra kirken fik sammen med nuværende og tidligere asylansøgere fra Holstebro Asylcenter overrakt prisen i weekenden af Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannessen. Prisen består af afrikanske kurve, stjernechokolade og 400 PR-kort.

Prisen gives for et kirkeligt initiativ, der med et stort frivilligt engagement har gjort en mærkbar forskel for at imødekomme flygtninges behov for kontakt med danskere og en meningsfuld hverdag – herunder manges ønske om kristent fællesskab.

Nørrelandskirken var en af de første sognekirker i Danmark, hvor frivillige for over 30 år siden begyndte at opsøge nyankomne flygtninge. Siden har kirken formået at omstille sig og tilpasse aktiviteter, efterhånden som forskellige flygtningegrupper kom til byen.

Nørrelandskirken fik hurtigt etableret et asylarbejde, da Holstebro Asylcenter åbnede i december 2015 og iranske flygtninge begyndte at spørge efter undervisning i kristendom. Kirken har i dag aktiviteter for både nyankomne asylansøgere og herboende nydanskere. Blandt aktuelle tilbud er foruden kristendomsundervisning den ugentlige sprogcafé Café Colour og aktiviteter for asylansøgere, internationale caféaftener med måltidsfællesskab, oversættelse af højmessen til farsi og formidling af venskabskontakter.

Comments


bottom of page