top of page

Kirke donerede 160.000 kr. til ngo

Strandkirkefællesskabet i Karlslunde Strandkirke overraskede med en generøs gave på Mission Østs generalforsamling torsdag.


Kristian Øhrstrøm fra Strandkirkefællesskabet overrakte 160.000 kroner til Betina Gollander Jensen og Torben Andersen fra Mission Øst. Foto: Svend Løbner


Mission Østs ekstraordinære generalforsamling torsdag den 23. september 2021 bød på en særlig overraskelse. Som allersidste punkt under eventuelt bad dirigent Kristian Øhrstrøm om ordet i egenskab af formand for Strandkirkefællesskabet i Karlslunde Strandkirke, hvor generalforsamlingen blev holdt.

Han bad Mission Øst formand Torben Andersen komme frem sammen med Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen, og så trak han et stort skilt frem med teksten ”Strandkirkefællesskabet giver 160.000 kroner til Mission Øst!”

Betina Gollander-Jensen takkede - tydeligt rørt over den store gave - og det samme gjorde en overrasket formand Torben Andersen. Strandkirkefælleskabet er en praktisk ramme omkring Strandkirkens liv og vækst og formidler bl.a. penge til gode formål.

Gaven blev et generøst punktum for en generalforsamling, der med overvældende flertal havde godkendt fornyede vedtægter efter moderne standard og i øvrigt hørt sidste nyt fra hjælpearbejdet i Afghanistan. Betina Gollander-Jensen fortalte, at Mission Østs 100 medarbejdere står på spring for at uddele nødhjælp i landet, hvor 14 millioner mennesker lider akut nød.

Taleban har bedt Mission Øst om at genoptage arbejdet, men de internationale hjælpeorganisationer venter stadig på skriftlig dokumentation for at også kvindelige hjælpearbejdere får sikker adgang til landsbyerne, hvor de kan undervise kvinderne i sundhed og hygiejne. Så snart garantien er givet og bankerne åbner står Mission Øst klar med hjælp til 1.500 nødstedte familier i Afghanistans nordøstlige provinser Takhar og Badakhshan.

Comments


bottom of page