top of page

Kirker holder multietnisk inspirationskonference: Under åben himmel – Det gode liv i eksil

Konferencen holdes under overskriften ”Under åben himmel – Det gode liv i eksil” – og temaet belyses flere gange i løbet af weekenden. Fredag aften med et foredrag af psykolog Olu Robbin-Coker, der oprindeligt er fra Sierra Leone. Han taler om ”Stress, traumer og det gode liv”. Senere fortæller Abel Zemhret Kidane, der er flygtning fra Eritrea sin historie om flugten til Danmark. Og søndag formiddag fortæller en række flygtninge om ”Det gode liv i eksil”.

Fredagens program foregår i Gellerup Kirke, hvor konferencen indledes kl. 18 med en forbønsgudstjeneste for verdens flygtninge.

Folkekirken set udefra

Lørdag fortsætter konferencen i Helligåndskirken i Aarhus. Om formiddagen kan man blandt andet høre Clement Dachet og Mehdi Mahouram Mashadi, der oprindeligt er fra henholdsvis Nigeria og Iran, fortælle om, hvordan de ser Folkekirken udefra – under vinklen ”A home away from home?”

Om eftermiddagen kan deltagerne vælge mellem forskellige seminarer. Senere fortæller Lise Jensen fra Klinik for PTSD på Psykiatrisk Hospital i Risskov om ”At dele liv med sårbare mennesker”. Desuden er der afsat tid til at dele erfaringer fra kirkernes integrationsarbejde.

Hvordan håndteres kulturmødet?

Under et af punkterne søndag formiddag, hvor konferencen holdes i Torvet, Katrinebjergvej 75, i Aarhus fortæller unge med minoritetsbaggrund om deres tro, og hvordan de håndterer kulturmødet.

Konferencen afsluttes med etiopisk buffet, og de andre dage er der også lejlighed til at spise mad fra andre fremmede køkkener. Fredag serveres syrisk buffet om aftenen, og lørdag aftenen er der festaften med assyrisk buffet.

Der ventes over 100 deltagere fra hele landet til efterårskonferencen, som holdes af Tværkulturelt Center i samarbejde med en række danske og internationale menigheder og foreninger. Prisen for at deltage i hele konferencen er 350 kroner.

Læs mere

Comments


bottom of page