top of page

Kollega til dræbt journalist på palæstinensisk filmfestival

Opdateret: 20. maj 2022

Kollega og ven til den dræbte Al Jazeera journalist Shireen Abu Akleh er gæst ved årets Palæstina Film Festival i Aarhus.En ven og kollega til den nyligt dræbte palæstinensiske journalist Shireen Abu Akleh taler ved årets Palæstina Film Festival i Aarhus. Det er filminstruktøren Marwah Jbara Tibi, som har instrueret filmen Bread and Butter, der vises lørdag d. 21. maj kl. 16.30 i Øst for Paradis. Filmen er produceret for Al Jazeera.


Blev skudt trods presse-tegn

Shireen Abu Akleh var en palæstinensisk-amerikansk journalist, der i 25 år arbejdede som reporter for den arabisksprogede tv-kanal Al Jazeera. Hun var en af de mest fremtrædende og anerkendte journalister i Mellemøsten for sine mange års rapportering fra de israelsk-besatte palæstinensiske områder. Iført skudsikker vest påtrykt ”Presse” og med hjelm på blev hun 11. maj skudt i hovedet og dræbt, mens hun rapporterede om israelske styrkers angreb på Jenin flygtningelejren på Vestbredden.


Har arbejdet for CNN

Marwah Jbara Tibi er palæstinensisk journalist og filminstruktør, og hun var gennem mange år ven med og kollega til Shireen Abu Akleh. Hun er gæst ved årets Palæstina Film Festival i Øst for Paradis i Aarhus fredag den 20. og lørdag den 21. maj.

Marwah Jbara Tibi har tidligere arbejdet for CNN, og hun har nu sit eget produktionsfirma, hvor hun bl.a. laver film for Al Jazeera, såsom dokumentarfilmen Bread and Butter. Palæstina Film Festival har tidligere vist en af hendes dokumentarer, The Bride Dress, ved festivalen i 2020.


Giver et nuanceret kendskab til palæstinensere

Palæstina Film Festival holdes for 9. år i træk. Formålet er at vise kvalitets dokumentar og spillefilmfilm, der giver et nuanceret kendskab til Palæstina og palæstinenserne, kulturelt, historisk og menneskeligt, samt til palæstinensisk filmkunst.

Hvert år inviteres filminstruktører, filmskuespillere og andre til Palæstina Film Festival, hvor de fortæller om arbejdet med deres film og om palæstinensisk film generelt.

Foruden Marwah Jbara Tibi har festivalen i år besøg af filminstruktør Darin J. Sallam, fra Jordan, instruktør af filmen Farha, der vises ved festivalens åbning torsdag den 19. maj kl. 19.00 i Øst for Paradis.

コメント


bottom of page