top of page

Konference om menneskeret for minoriteter i Danmark

SOS Racisme inviterer til en konference på Christiansborg om demokrati og menneskerettigheder for personer med etnisk minoritetsbaggrund i Danmark.

Konferencen den 13. januar 2020 handler om etniske minoriteters begrænsede muligheder for at deltage i det danske demokrati og om deres retsstilling i forhold til menneskerettighederne.

I Danmark bor der næsten 450.000 udenlandske statsborgere over 18 år, der ikke har stemmeret til folketingsvalg. Knap 10 procent af alle voksne har altså ikke nogen indflydelse på, hvem der skal vedtage de danske love, skriver SOS Racisme i indbydelsen.

– Danmark har altid set sig selv som forkæmper for menneskerettighederne. Den tid er forbi. Nu går Danmark helt ud til kanten af menneskerettighederne og løber risikoen for at tabe sager internationalt, lyder det i indbydelsen.

SOS Racisme har inviteret en række eksperter til at holde oplæg om menneskerettigheder og demokrati. Desuden giver flygtninge og indvandrere et indblik i, hvordan de oplever de love, der er vedtaget.

Blandt talerne er advokat Niels-Erik Hansen, professor emerita Eva Smith, lektor Simon Laumann Jørgensen, Statskundskab, Aalborg Universitet, advokat Eddie Khawaja og mange flere. Også statsløse får ordet: Hawar Azizi, Al Agami og to afviste asylansøgere fra Kjærshovedgaard.

Sikandar Siddique, MF for Alternativet, er vært. Konferencen på Christiansborg mandag den 13. januar kl. 10-16.15 er gratis.

Comentários


bottom of page