top of page

Kortfilm om at opleve sig ‘forkert’

En kortfilm er netop lanceret for at ”gøre op med mere end 50 års forskelsbehandling i Danmark og den kamp, som minoritetsetniske borgere i Danmark nu har kæmpet i tre generationer,” skriver Mino Danmark, som lancerer filmen.

Se filmen her:

Mino Danmark er en forening for minoritetsunge, hvis formål er ”understøtte udviklingen af den enkeltes identitet, for at denne kan indgå som en aktiv del af samfundet på lige fod med flertallet,” lyder det på Mino.dk.

Kortfilmen ”En del af Danmark” afspejler en virkelighed, som minoritetsetniske danskere ifølge foreningen kender til og lever i; forskelsbehandling, fremmedgørelse og manglende anerkendelse i eget hjemland.

– Selv om der er gået 50 år, kæmper minoritetsetniske danskere stadig med forskelsbehandling, selvom de er født og opvokset i landet og tænker og taler dansk, forklarer direktør i Mino Danmark, Niddal El-Jabri.

– I tre generationer har minoritetsetniske borgere manglet en stemme, men det tager vi et opgør med nu. Nu melder vi os ind i Danmark”, tilføjer direktøren.

Filmen ”En del af Danmark” handler om at være sig anderledes og føle sig forkert. Vi følger en pige, som har en madpakke med i skole, som de andre elever griner af, fordi den ikke består af rugbrød og leverpostej. Filmen slutter med at lærerinden spørger klassen: ”Er der nogen der føler sig anderledes?”

Man ser et udsnit af klassen, barneansigter der ser sig om og lidt tilbageholdende alligevel rækker hånden i vejret. Og seeren efterlades med indtrykket: ”Nå ja, vi er jo alle sammen anderledes!”

Comments


bottom of page