Kristne og muslimske ledere samtaler om tolerance
Ca. 50 kristne og muslimske ledere mødes 5.-6. november i Aarhus for at tale om tolerance og bl.a. besøge Gellerup. Formålet er at danne relationer på tværs af trosforskelle.

Modelfoto: Wix
Hvordan står det til med tolerancen overfor religion i det danske samfund, hvor det kan blive opfattet som en kontroversiel politisk handling at ønske sin muslimske nabo glædelig eid?
Og kan kristne og muslimer med hjerter, der banker for religionsmøde og dialog, selv blive udfordret i mødet med hinandens tro?
Hvor går grænsen, og kan vi holde fast i samtalen alligevel?
Det er blot nogle af de spørgsmål, som er på tapetet, når ca. 50 kristne og muslimske ledere mødes på Diakonhøjskolen i Aarhus den 5.-6. november til Kristent-Muslimsk Samtaleforums årlige konference. Årets tema er tolerance, og formålet med konferencen er hvert år at fremme kendskab og relationer på tværs af trosforskelle.
Lørdag formiddag går konferencens deltagere en pilgrimsvandring sammen i et walk and talk-koncept – Dialog to go - udviklet af Fredens Hus i Gellerup. Fredens Hus består af bl.a. Gellerup Kirke og Fredens Moské i et samarbejde, hvor den gensidige tolerance er tryktestet af hverdagen.
Oplægsholdere på konferencen er bl.a. professor i religionsvidenskab ved Aarhus Universitet Lene Kühle og digteren Naiha Khilijee, der læser højt fra sin digtsamling ”Kære søster” og taler om tro som drivkraft for gode handlinger.
Kristent-Muslimsk Samtaleforum er et netværk for kristne og muslimer, der ønsker at involvere sig i religionsmøde. Netværket fungerer efter klassiske foreningsprincipper og faciliteres af organisationen Folkekirke & Religionsmødes sekretariat. Folkekirke & Religionsmøde er et samarbejde mellem folkekirkens 10 biskopper.
Læs mere om Kristent-Muslimsk Samtaleforum her.