top of page

Kultur skal bygge bro i udsatte boligområder

Otte projekter fordelt i hele landet har fået tilskud fra puljen ’Kulturbroen’. Der er i alt uddelt 3,7 mio. kr., og puljen afprøver som noget nyt, hvordan man kan støtte projekter, der har til formål at bygge bro mellem sociale, kulturelle og religiøse skel og danne nye fællesskaber.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

”Kulturen binder os sammen, skaber livskraft og danner fællesskaber, og kulturmøder kan være en positiv katalysator for integration og stimulering af det frisind og den tillid, der er fundamentet i det danske folkestyre,” udtaler kulturminister Mette Bock.

’Kulturbroen’ skal give børn og unge i udsatte boligområder mulighed for at møde og engagere sig aktivt i kunst og kultur. De otte nye projekter er alle samarbejdsprojekter mellem kulturinstitutioner og boligsociale aktører:

’Musikalsk legestue – som brobygger’ i Brøndby Kommune – et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan, Brøndby Musikskole og Kulturhuset Brønden, der udvikler og etablerer et lokalt musiktilbud i Brøndby Strand til småbørn og deres forældre.

’SUPERTOTAL filmfortællinger fra Charlotteager’ – et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan Charlottekvarteret, filmfestivalerne CPH:DOX og BUSTER, Charlotteskolen og fritidsklubben 5’eren, der har som mål at styrke de unges demokratiske og kunstneriske stemme.

’Hjemme i Kunsten’ i Fredensborg Kommune – et samarbejde mellem tre kunstlaboratorier for børn og unge fra udsatte boligområder i Nivå og Kokkedal, der bruger kunsten til at skabe positiv dialog og sociale fællesskaber i nærmiljøet.

’kulTur _Vi skaber historie’ på Museum Lolland-Falster – der har et mål om at danne fællesskaber og identitet gennem involvering i historien og egne boligområder.

Rollespilsprojektet ’Imperiet’ i Tingbjerg – et samarbejde mellem Rollespilsfabrikken, SOF og lokale bydelsaktører, der danner fællesskab, sammenhold og personlig udvikling gennem rollespil.

’Team PEACE’ – et samarbejde mellem Team Teatret og det udsatte boligområde Holtbjerg i Herning, som gennem tre år underviser udsatte unge i performative, kreative og produktive fag.

’Det Potentielle Rum’ i Thisted Kommune – et samarbejde mellem boligområdet Havrevej og Thisteds kulturhus Kulturrummet, der skal skabe læringsfællesskaber og varige samarbejder mellem børn og unge fra boligområdet.

’Kultur der forandrer’ – der udvikler kultur- og fritidstilbud i otte udsatte boligområder i Aarhus som en vej til at styrke social inklusion, almendannelse og medborgerskab.

”Med de otte støttede projekter får endnu flere børn og unge fra udsatte boligområder adgang til kunst og kultur på en måde, der styrker fællesskabet og de værdier, der samler os,” siger kulturminister Mette Bock og pointerer, at kulturen rummer en række positive og opbyggelige elementer, som selvfølgelig skal bruges.

Commentaires


bottom of page