top of page

Kulturprojekter skal styrke sammenholdet i udsatte boligområder

Netop som regeringen har bekendtgjort den udskældte ”ghetto-liste”, tildeles nu 4,8 millioner kroner til at styrke fællesskabet i udsatte boligområder.

Listen viser, at der fortsat er 40 såkaldt udsatte boligområder i Danmark. Derudover kommer 28 såkaldte ”ghettoer” og 15 ”hårde ghettoer”.

Om kulturprojekterne skal agere plaster på såret står hen i det uvisse. Men Gellerup i Aarhus, Sigynsgade-kvarteret i København og Finlandsparken i Vejle kan i hvert fald glæde sig over, at deres kvarter har modtaget hver sin del af i alt 4,8 mio. kr. til kulturprojekter. Pengene kommer fra Slots- og Kulturstyrelsens ”Pulje til kultur i udsatte boligområder”.

– Kunst og kultur skaber dialog og engagement og får os til at opleve verden på nye måder. Derfor er det super, at vi nu kan afsætte midler til tre konkrete kulturprojekter, der på hver deres måde kan styrke sammenholdet, involvere beboerne aktivt og styrke fællesskabsfølelsen i de udsatte boligområder, siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn.

Slots- og Kulturstyrelsen modtog i alt 31 ansøgninger. Over de næste fire år er der afsat i alt 20 millioner kroner til “Puljen for kultur i udsatte boligområder”.

bottom of page