top of page

Lystænding minder om Danmarks svigt

Det er med et vist vemod, Kirkens Korshær tænder lys for hjemløse over hele Danmark den 11. oktober. ”De allersvageste bliver stadig ladt i stikken, konstaterer afgående korshærschef Helle Christiansen.


Modelfoto: Kirkens Korshær


Mandag den 11. oktober sparker Kirkens Korshær en kampagneuge i gang med at tænde lys i hele landet for de 6.431 hjemløse i Danmark. Dagen efter lystændingen - tirsdag den 12. oktober 2021 - har Kirkens Korshær i 109-års fødselsdag.

- Nu har vi været til stede i 109 år og det er på sin vis tragisk, for det vidner om, at der er samfundsopgaver, der ikke bliver løst. De allersvageste bliver stadig ladt i stikken. Det er ofte mennesker, der er isolerede og ensomme, og som ikke har andre, der lytter til dem. Derfor er det så vigtigt, at Kirkens Korshær kan blive ved med at være der, siger chef for Kirkens Korshær Helle Christiansen.

Lystændingen skaL sætte fokus på ulighed og hjemløshed i Danmark. For mange hjemløse mennesker er Kirkens Korshærs varmestuer, herberger og sociale tilbud det tætteste, de kommer på ”hjem”.

I løbet af indsamlingsugen inviterer varmestuer, herberger og væresteder indenfor til over 70 spændende arrangementer. Ud over lystændingerne, som alene i København finder sted syv steder, er der koncerter, gudstjenester, kagebord, kunstevents og kæmpe udsalg i alle Kirkens Korshærs genbrugsbutikker.


bottom of page