top of page

Magthaverne må indse befolkningens medmenneskelighed

Hvis vi kun skal til at tælle mennesker som ting, er vores eksistens som et land i verden ved at være forbi, skriver lektor med henvisning til regeringens hårde udlændingepolitik.


Demonstration for syriske flygtninge i Svendborg. Foto: Svend Løbner


Nu er det på tide at styre efter det kompas, der kan vise den rigtige vej.

I løbet af ganske få dage vælter sagerne mod regeringen frem. Vælter den også regeringen? En ting er sikker: Mindretalsstyret, der indtil nu er faret selvsikkert frem i egen bevidsthed om at gøre det rigtige, er tvunget fra stædighedens kurs og er nødt til at lægge den om. Kommer den gennem dønningerne, er det ikke uden voldsomme søer ind over dækket.


Nu kommer børnene hjem

Nu kommer de fleste af børnene hjem fra syriske fangelejre. Det har endnu ikke været muligt at få alle hjem, der har ret til det, men enhver, der har viden om Danmark som retsstat, håber at det meget snart vil ske. Og de syriske flygtninge bliver forhåbentlig i Danmark, og forhåbentlig får de opholdstilladelse.


Syrere er vores brødre og søstre

Demonstrationerne for deres liv her i landet har været så omfattende, at magthaverne bliver nødt til at indse civilbefolkningens medmenneskelighed. Hvis vi kun skal til at tælle mennesker som ting, er vores eksistens som et land i verden ved at være forbi. Vi, der er indfødte har let ved at erkende at syrerne og alle de mennesker, vi i øvrigt arbejder sammen med, lever med og taler med, er vores brødre og søstre.


Urealistiske udrejsecentre

Alle gode gange tre: Regeringens beslutning om et udrejsecenter på Langeland er, som det tager sig ud i skrivende stund, det strå, der får æslets ryg til at knække – og udtryk for samme urealistiske politik som forhandlingerne med Rwanda om at modtage folk som søger asyl i Danmark dér. Man må for Danmarks skyld håbe, at det ikke bliver til noget.


En politik boomerang

Magthaverne er ved at blive ramt af den boomerang, de har kastet. Hele deres hadske propaganda og deres forbryderiske behandling af mennesker, ja selve det at proklamere, at nogen her i landet overhovedet skal have det så dårligt som muligt, viser nu sine konsekvenser, og magthaverne ligger som de har redt. Angiveligt har de handlet således for at afskrække flygtninge og migranter fra at komme til Danmark, de har gjort dem til instrumenter for deres modvilje, og nu har de skræmt landets borgere både med deres retorik og ved at kalde på de udvistes dårligste egenskaber.


Ondskaben lurer

Salle Fischermann siger i en TV-udsendelse, at hvis man skraber lidt på et menneskes hud, kommer ondskaben frem. Nu er den på vej frem. Det på høje tid at vende skuden. Nu er det på tide at styre efter det kompas, der kan vise den rigtige vej.

Comments


bottom of page