top of page

Man kan godt være uenige og stadig holde sammen

Tusindvis af danskere mødes til samtaler over hele landet den 2. juni i DR’s valgprojekt ’Uenige sammen’. Projektet er optakt til folketingsvalget den 5. juni.

Ifølge DR Nyheder har cirka 3.400 indtil videre tilmeldt sig til at møde én, de er uenige med søndag den 2. juni. Møderne kommer til at foregå på DR’s adresser, i borgerhuse og biblioteker over hele landet.

– ’Uenige Sammen’ understøtter på fineste vis nogle af vores ambitioner med valget; nemlig at forbinde landet og skære igennem støjen ved at facilitere den demokratiske samtale. Derfor er vi også rigtig glade for, at initiativet er blevet bemærket, og at flere tusinde danskere har meldt sig til, fortæller DR’s eventchef Diana Borup Skotte.

Initiativet får en pris af Livia Fonden ”for at tage sit public service-ansvar alvorligt og ikke kun fokusere på polemik og debat, men også understøtte kontakt og dialog,” siger Livia Fondens forperson Kirstine Rønnov Due.

Livia Fonden har som sit mål at synliggøre den konstruktive, ikkevoldelige tilgang til samfundskonflikter, der hver dag finder sted over hele verden, men som måske sjældent er noget, medierne dækker.

DR’s projekt ’Uenige sammen’ er lavet i samarbejde med det europæiske projekt ’My Country Talks’, hvor medier over hele Europa på lignende måde har samlet borgere til samtaler to og to.

Commentaires


bottom of page