top of page

’Mange rygter og fordomme blev skudt ned’

Kommunernes Landsforening inviterede tirsdag den 9. september til en årlig konference om integration, hvor man inviterede personale fra landets 98 kommuner, samt eksperter, forskere, organisationer og politikere.

Det var en intens dag med meget interessant information samt muligheder for netværk, skriver European Website on Integration på deres Facebook-side.

Siden om EU-landendes integrationsindsats opsummerer dagen og kalder talerne fra forskere, borgmestre og græsrødder ”et opløftende fokus på de gode og positive resultater, som vi ser i Danmark i dag”.

Flygtninge forsørger sig selv

– Flygtninge bliver selvforsørgende meget hurtigere end kun for få år tilbage, kriminalitetsraterne falder især blandt etniske minoriteter, flere unge kvinder med indvandrerbaggrund end etnisk danske unge kvinder tager en videregående uddannelse. end unge danske kvinder, fortæller hjemmesiden: ”Mange rygter og fordomme blev skudt ned.”

– Der var adskillige eksempler på god praksis og erfaring, der viste, at tillid, tillid, høje forventninger og praktisk støtte havde hjulpet mange flygtninge til at være selvforsørgende og aktive dele af samfundet – inklusive kvinder.

Straffe skaber mistillid

Men der er også malurt i bægeret: Den nuværende politik fokuserer på afkast i stedet for langsigtet integration.

– Dette er et paradoks for både borgere og sagsbehandlere, og det påvirker motivationen til at lære dansk og finde et job.

– De nuværende love er ofte baseret på straf og krav på en diskriminerende måde, hvilket resulterer i, at mindretal mister deres tillid og respekt for det danske samfund. Der er stadig en lille gruppe etniske minoritetsdrenge, der i højere grad tabes på gulvet. Ifølge deltagerne og talerne synes den nye ‘ghetto-plan’ at være en helt forkert måde at tackle dette på, konkluderer EU-hjemmesiden.

Minister åben for justeringer

I slutningen af ​​dagen sagde integrationsminister Mattias Tesfaye (S): ”Integration er ikke let, men heller ikke umulig”.

– Den nye regering vil holde sig til det grundlæggende i den strenge migrationspolitik, som vi stemte for og lovede under valgkampen, men jeg er åben for at foretage justeringer efter at have hørt på alle jer, der arbejder i det virkelige liv med disse spørgsmål.

Ministeren opfordrede de forsamlede til at komme frem med deres bekymringer til ham.

Comments


bottom of page