top of page

Medie og tænketank: Integrationen er en overset succes

Aldrig har så mange nydanskere været i job som i dag. Beskæftigelsen stiger. Flere får en uddannelse. Og kriminaliteten falder. Alt sammen positive historier. Men det bærer den hjemlige integrationsdebat ikke præg af, skriver Mandag Morgen, der i denne uge sætter fokus på den vellykkede integration.

”Politisk debat i utakt med virkeligheden”

”Den politiske debat er kommet i underlig utakt med virkeligheden,” siger professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet til Mandag Morgen. Han har fulgt området tæt gennem flere årtier og lavet en stribe undersøgelser om udlændinge og integration.

”De allerfleste børn går i vuggestue og børnehave. Navnlig kvinderne er buldret frem på de videregående uddannelser, og i de senere år er det også gået stærkt frem blandt mændene. Indvandrere ligger forbløffende højt mht. deltagelse i samfundslivet – herunder foreninger. Det samme gælder tillid til bl.a. det politiske system, politiet og domstolene. Beskæftigelsen så skidt ud i 1990’erne, men er gået kolossalt i vejret siden, også godt hjulpet af arbejdsgiverne. De fleste lever et stille og produktivt liv. Selvfølgelig er der også en række problemer. Der er stadig udfordringer på arbejdsmarkedet. Der er små subkulturer rundt omkring. Og der forekommer diskrimination. Men det meste lykkes,” siger Jørgen Goul Andersen til Mandag Morgen.

Særligt tema om integration

Mandag Morgen, der er en kombination af et mediehus og en tænketank,har i den forløbne uge sat fokus på den vellykkede integration underoverskriften ”Myte at integrationen er slået fejl”. Her er link til flereartikler: Ny forskning: Fortællingen om den fejlslagne integration er en myte Frederiksberg Kommune: Tidlig investering i flygtninge betaler sig Integrationsuddannelse: En god fidus til alle borgmestre Danskerne er mest imod blandede ægteskaber

Læs mere

Integrationen er en overset succes, MandagMorgen, 27-05-2018

コメント


bottom of page