top of page

Mediebrugere hylder program om etiske dilemmaer

Adam Holm og Eva Selsing tør tage fundamentale etiske udfordringer op. Derfor modtager de en anerkendelse fra den kristne mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier.

Og det selv om den ene studievært, Adam Holm, er ateist. Men det er netop en fordel, at den ene er troende præst og den anden er så langt fra dette som man kan komme.

– Vi lever i en verden fuld af dilemmaer og bliver af og til udfordret på vores overbevisninger. Måske troede vi, at verden kun kunne ses fra én side. Måske havde vi bare låst os fast på en holdning, uden helt at have overvejet hvorfor. Adam & Eva sætter fokus på en lang række etiske dilemmaer og gør os klogere på os selv og hinanden. Det er et godt initiativ, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Eva Selsing er glad for at være med i et program, som går et spadestik dybere end der er plads til i den aktuelle debat.

– Der er mange af de klassiske dilemmaer, som vi tager for givet. Vi glemmer, at der altid ligger problemstillinger bag, som har meget alvorlige og vidtrækkende menneskelige konsekvenser. Jo mere vi kan få nuancerne frem, desto bedre og klogere tror jeg, vi kan håndtere problemstillingerne, siger hun til KLF.dk.

Adam Holm forklarer, at han udmærket godt ved, at de to er uenige om ”ét og alt i en politisk og kulturel sammenhæng”, men oplever diskussionen som meget relevant alligevel.

– Det har været gavnligt for mig at lytte til et menneske, som ikke befinder sig i det samme ekko-kammer som jeg selv, siger han.

Programmet Adan & Eva sendes tirsdage på DR K.

KLF, Kirke & Medier uddeler hvert kvartal en buket som anerkendelse af et særligt medieprodukt og personerne bag. Organisationen er bedre kendt som Kristelig Lytter- og Fjernseerforening.

Comentarios


bottom of page