top of page

Minoritetskvinder inspireres til sund livsstil

Indvandrer Kvindecentret vil øge den generelle sundhed blandt minoritetsetniske danskere gennem sunde fællesskaber.

Det sker gennem partnerskabsprojektet af samme navn: Sunde Fællesskaber. Projektet er finansieret af Nordea Fonden.

’Sunde Fællesskaber’ skal både opbygge viden om sundhed og bygge bro til de sundhedstilbud, der allerede eksisterer, skriver Indvandrer Kvindecentret på deres hjemmeside.

– Vi tager udgangspunkt i samarbejdet med de lokale foreninger og de fællesskaber, der allerede er etableret, fordi det er her, folk føler sig trygge. Her er der for alvor potentiale til at skabe et tillidsfuldt rum for forandring og dermed sundere liv og bedre trivsel. fortæller Mirka Mozer, direktør i Indvandrer Kvindecentret.

Interessen er allerede stor. Indtil videre har Indvandrer Kvindecentret indgået partnerskabsaftaler med foreninger over hele landet, lige fra Næstved til Aalborg.

Og sundhedsaktiviteterne spænder bredt og tæller bl.a. cykelkurser, yoga, sundhedstjek hos frivillige sygeplejesker, oplæg om mental sundhed, fitness og svømmekurser for både mænd og kvinder.

En af foreningerne i projektet er SAHAN, en somalisk forening i Odense. Kvinderne har udviklet et sundhedsforløb, hvor de mødes to gange ugentligt i 40 uger. Her dyrker de motion, laver og taler om sund mad og deltager i et gruppeforløb om mental sundhed.

– Jeg er meget glad for vores gymnastik. Min krop er blevet gammel, og det gør meget ondt at gå til gymnastik. Jeg kunne ikke komme op af min seng, da vi startede, så min datter kom forbi for at hjælpe mig, smiler Hodan Farrah på 55 år.

bottom of page