top of page

Musiker opfordrer til masseprotest mod regeringens flygtningepolitik

Benjamin Koppel protesterer mod asylbehandling i et tredjeland som Rwanda og kalder det "et morbidt deportationsprojekt".


Benjamin Koppel Pressefoto.


Benjamin Koppel har skrevet et protestbrev til Mattias Tesfaye, som han opfordrer følgere på Facebook til at kopiere og indsende.

- Jeg er nødt til at afkræve dig svar vedrørende jeres lovforslag om at outsource sager hvor flygtninge, der søger asyl i Danmark, skal sagsbehandles og opbevares i et tredjeland, indleder han og protesterer mod idéen om at oprette et modtagecenter i Rwanda:


Deporterer uskyldige

- I forhandler om at deportere og indsætte uskyldige asylsøgende mennesker i flygtningelejre tusindvis af kilometer fra lov og ret, og derved overlade krigsofre til et afrikansk land, der historisk set er forfærdeligt ringe til at leve op til menneskerettigheder af nogen art og som også har et forholdsvist nyligt folkemord på generaliebladet.

- Når du og regeringen bruger det faktum, at krigsofre flygter over Middelhavet med livet som indsats, som medvirkende forklaring til at det derfor er meget mere humanistisk at sende dem til lejre i Rwanda - tror du så virkelig selv på det? Eller er det bare politisk spin?


"Dette morbide deportationsprojekt"

Benjamin Koppel protesterer også imod at forslaget skal hastes igennem uden ”høring hos alle de NGO’er, som rent faktisk ved noget om den internationale flygtningeproblematik. ”Men som sandsynligvis også ville have endog stærke indvendinger mod dette morbide deportationsprojekt.”

Koppel er både saxofonist, komponist, forfatter og direktør for musikvirksomheden Cowbell Music. Han optræder med internationale jazzstjerner, danske popnavne og symfoniorkestre i Europa, USA og Kina.

Benjamin Koppel har modtaget en lang række priser og hædersbevisninger, herunder Jacob Gades Legat, Palæ Jazz Pris, Holstebro Prisen og Django d’Or Prisen.

Comments


bottom of page