top of page

Musikere står sammen mod racisme

Vi vil skabe et bedre liv for alle. Vi siger nej til racisme og splittelse.

Sådan lyder det utvetydige budskab ved koncert på Rådhuspladsen torsdag eftermiddag med kendte kunstnere som Isam B., Skaha Loveless og Anisette fra Savage Rose.

Det er Mellemfolkeligt Samvirke, der inviterer sammen med en bred kreds af kunstnere og organisationer. “Musik mod racisme” vil lyde ud over København i solidaritet med medborgere, der bliver udsat for hadtale og trusler i netop disse dage.

– Dæmonisering af mindretal må ikke normaliseres. Vi må sige klart fra og stå skulder ved skulder for at vise solidaritet med vores medborgere, der udsættes for hadtale, siger Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Koncerten arrangeres af Mellemfolkeligt Samvirke i samarbejde med FOA, Amnesty International Danmark, HK Hovedstaden, Mino Danmark og 3F København. Flere civilsamfundsorganisationer bakker op: Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination, PLS – Pædagogstuderendes LandsSammenslutning og SOS Racisme Danmark og flere organisationer kan melde sin opbakning.

Over 1.000 personer har allerede meldt at de deltager på den gratis koncert på Rådhuspladsen i København torsdag den 23. maj kl. 17. De kan glæde sig til at høre Isam B, Shaka Loveless, WAFANDE, Pharfar, Kira Skov, Mette Lindberg, Iris Gold, Annisette, Marie Carmen Koppel, Aidt/Nørlund ved Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund.

Herudover vil der være taler fra blandt andet Jacob Mchangama, direktør i tænketanken Justitia og Khaterah Parwani, juridisk rådgiver og foredragsholder. Og der vil være en optræden med spoken word-poeten Sara Rahmeh.

– Danmark er ikke splittet – danskerne holder sammen. Men det betyder ikke, at vi kan tage vores sammenhængskraft for givet. Derfor må vi vise alle yderligtgående kræfter, at vi i Danmark står sammen mod hadet. Det gør vi bedst ved at hylde alt det, Danmark står for: solidaritet, tolerance og fællesskab, siger Tim Whyte fra Mellemfolkeligt Samvirke.

Comentarios


bottom of page