top of page

Muslimer rammes af nye love i Myanmar

Myanmars parlament vedtog i august monogamiloven, som den 31. august 2015 blev underskrevet af landets præsident, Thein Sein. Efter loven er det muligt at straffe mennesker, der har mere end en ægtefælle eller ved siden af sin ægtefælle lever sammen med en ugift partner.

Regeringen afviser, at loven er rettet mod muslimer. Det anslås, at muslimer udgør 4-5 % af Myanmars befolkning på op mod 55 millioner. Nogle muslimske mænd har flere koner. Langt hovedparten af befolkningen (87 %) er buddhister, og der har i de seneste år været en opblussen af chikane og hadforbrydelser mod muslimer. Ligeledes bliver det kristne mindretal i landet undertrykt.

Love vækker bekymring

I maj underskrev præsidenten en lov om befolkningskontrol, og i slutningen af august underskrev han en lov, der begrænser retten til religiøs omvendelse, og en lov, der begrænser retten til tværreligiøse ægteskaber.

Alle fire love indgår i en pakke med forslag til ”race- og religionsbeskyttelseslove”, der er blevet lagt frem af den buddhistiske forening til Beskyttelse af Race og Religion (Ma Ba Tha), skriver Reuters.

Nyhedsbureauet oplyser, at lovene vækker bekymring i menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch, som mener, at lovene kan medføre diskrimination af religiøse grunde og lokale spændinger.

Læs mere

Comments


bottom of page