top of page

Nayre tjekker at pengene når frem til nødlidende

Nayre Stefanian har irakiske rødder i en armensk familie og glæder sig over at kunne hjælpe nødlidende i Armenien, Irak og andre lande, som har brug for hjælp.


Foto: Svend Løbner


SPONSORERET: Nayre Estefan Stefanian er dansk armenier fra Irak. Så bliver det ikke mere flerkulturelt. Og kulturkompetence får hun brug for som ny bogholder på Mission Østs hovedkontor i Hellerup. Her holder hun nemlig kontakt med økonomiafdelingerne i organisationens 10 arbejdslande mod øst og syd.


Assistent for ambassadør

Nayre Stefanian har bred erfaring indenfor bogholderi og administration. Hun kommer fra erhvervslivet, hvor hun bl.a. har ført regnskab for LeGrand Scandinavia og Paytech A/S. Forinden var hun assistent for den egyptiske ambassadør i København.

Hun har en bachelor i Business Economics fra Baghdad University, konverteret til en dansk bachelor i samme og opgraderet med kurser i økonomi, ledelse og kommunikation fra IBM Institute i Berlin.


Drøm gik i opfyldelse

Nayre Stefanian er ortodoks kristen og kommer fra Basra i Irak, hvor hendes far var ingeniør i olieindustrien og arbejdede i Kuwait under Golfkrigen. Hele familien flygtede til Europa i 1997, og Nayre endte i Danmark. Efter ophold i Sandholmlejren, sprogskole og efteruddannelse fik hun endelig permanent opholdstilladelse i 2007.

Samme år blev hun ansat som bogholder i Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup, hvor Mission Øst har hovedkontor. Her opdagede hun, at Mission Øst bl.a. arbejder i Irak og Armenien. ”Tænk, hvis jeg kunne komme til at arbejde dér!” sagde hun til sig selv allerede dengang.

I dag er den drøm gået i opfyldelse.


Tjekker at pengene når frem

- Jeg er så glad for at bogføre for Mission Øst og tjekke, at pengene når helt frem til vores kontorer og partnerorganisationer. Det er dejligt at vide, at penge fra fonde, foreninger og private donorer er med til at hjælpe fattige, flygtninge og fordrevne i vores arbejdslande. Jeg glæder mig selvfølgelig især over hjælpen til udsatte og sårbare mennesker i Irak og Armenien, siger Nayre Stefanian.

Hun taler både dansk, engelsk, armensk og arabisk. Især de to sidste sprog er en fordel:

- Isen er brudt, og der er kontakt med det samme, når jeg ringer og hilser på vores armenske partnere på armensk og vores irakiske medarbejdere, smiler hun.

Ud over Irak og Armenien arbejder Mission Øst i Afghanistan, Libanon, Myanmar, Nepal, Nigeria, Nordkorea, Syrien, Tadsjikistan og Ukraine.


Artiklen er sponsoreret af Mission Øst.

Opmerkingen


bottom of page