top of page

Nu kan børn og unge få hjælp døgnet rundt

Børn og unge skal ikke længere tjekke åbningstider eller møde en telefonsvarer, når de har brug for hjælp. BørneTelefonen holder nu døgnåbent som et af de eneste rådgivningstilbud målrettet alle børn og unge i Danmark.Når de fleste af os sover, er der børn og unge, som forsøger at skrive eller ringe til BørneTelefonen - uden held. I 2021 har der været over 2.160 ubesvarede henvendelser i tidsrummet 02-07, hvor BørneTelefonen har holdt lukket.

Det er slut nu, skriver Børns Vilkår i en pressemeddelelse. BørneTelefonen er nemlig blevet døgnåben som et af de eneste rådgivningstilbud målrettet alle børn og unge i Danmark.

”Ingen børn og unge skal være alene med bekymringer, som forhindrer dem i at sove. Det skal altid være muligt at få hjælp, også om natten, uanset om barnet eller den unge har brug for at tale om ensomhed, kærestesorger eller misbrug,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.


Tunge samtaleemner i de sene timer

Tal fra BørneTelefonen viser, at 7,2 procent af samtalerne i hele åbningstiden handler om selvmordstanker. Efter klokken 21 fylder selvmordstanker i 10,5 procent af samtalerne. Samme tendens gør sig gældende i forhold til samtaler om bl.a. selvskade, angst og ensomhed. Det er især børn og unge over 13 år, der henvender sig i aften- og nattetimerne.

”Det er ikke, fordi vi forventer en storm af henvendelser om natten, nu hvor vi udvider åbningstiden. Men vi ved, at de samtaler, der lige nu ligger først på natten, ofte handler om alvorlige emner, og derfor er det godt, at børn og unge ikke behøver at forholde sig til åbningstider mere. De kan få hjælp på chat, sms og telefon hele året, døgnet rundt,” siger Rasmus Kjeldahl.

Oprindeligt var det først planen at gøre BørneTelefonen døgnåben fra 2022, men især på grund af rekordhøje indsamlingsresultater ved de seneste landsindsamlinger, har Børns Vilkår kunnet fremrykke planerne.


BørneTelefonen har tlf. 116111, og det er gratis og anonymt at ringe.

Comments


bottom of page