top of page

Nu kan børn snart få hjælp over telefonen hele døgnet

Børns Vilkårs landsindsamling slår markant rekord. Der blev indsamlet 13,6 millioner kroner den 21. marts. Det er 60 procent mere end ved sidste års indsamling i oktober. Så nu kan BørneTelefonen snart holde døgnåbent.


Foto: Mirko Sajkov, Pixabay


Børns Vilkårs landsindsamling 21. marts slår rekord. 13,6 millioner kroner er der samlet ind, og det er 60 procent mere end ved sidste års landsindsamling, hvor resultatet lød på 8,5 millioner kroner.

”Det er helt fantastisk. Vi havde håbet og troet på et endnu bedre resultat end sidste år, da vi havde flere indsamlere på gaden i år, men vi er oprigtigt overvældede over at mærke, hvordan folkeopbakningen til vores indsats for børn og unge er større end nogensinde,” siger direktør Rasmus Kjeldahl i en pressemeddelelse.


BørneTelefonen kan hurtigere blive døgnåben

Det høje indsamlingsresultat betyder, at Børns Vilkår nu har mulighed for at fremrykke planerne om at gøre BørneTelefonen døgnåben. Det var planen, at dette skulle ske i 2022, men nu bliver det muligt allerede i efteråret 2021.

”Alle, der har indsamlet, og alle, der har støttet, skal have en kæmpe tak. Det er deres fortjeneste, at vi nu tidligere end planlagt kan give børn og unge mulighed for at kontakte BørneTelefonen hele døgnet rundt. Det vil gøre en stor forskel for de børn og unge, der har brug for en voksen, der lytter, i de sene nattetimer,” siger Rasmus Kjeldahl.


Coronakrise får os til at stå sammen

Rasmus Kjeldahl er ikke i tvivl om, at Coronakrisen og den lange nedlukning i vintermånederne har spillet ind på årets resultat:

”Det har været tydeligt beskrevet og dokumenteret, hvor meget mange børn og unge har lidt under Coronakrisen, og her har BørneTelefonen spillet en meget vigtig rolle. Der er en stor lyst og vilje til at stå sammen om at holde hånden under de mest sårbare, og det er jeg slet ikke i tvivl om, har medvirket til, at vi er endt med så flot et resultat.”

Comentarios


bottom of page