top of page

Ny chef for Kirkens Korshær vil være talerør for de udsatte

"Jeg er klar til at råbe højt om de vilkår, socialt udsatte mennesker i Danmark lever med," siger ny chef for Kirkens Korshær, Jeanette Bauer.Jeanette Bauer skal fremover så i spidsen for Kirkens Korshær. Hun afløser Helle Christiansen, der går på pension med udgangen af oktober.

42-årige Jeanette Bauer er ikke noget helt ubeskrevet blad i Kirkens Korshær. Allerede som teologistuderende var hun frivillig på hovedkontoret i starten af nullerne. Og i 2017 kom hun til organisationen som pressechef og blev siden afdelingschef.

Derfor har hun korshærens værdier helt inde under huden:

- Kirkens Korshærs sociale arbejde skal fortsætte med at være der, hvor ingen andre er. Hvor vi møder folk i øjenhøjde - også når de ligger ned. Hvor vi møder menneskers basale behov for mad, bad og fællesskab med nærvær, omsorg og respekt. Hvor vi udvikler os uden at miste blikket for vores rige historie og traditioner. Kirkens Korshær skal være et frivillig-første-valg – uanset om man har lyst til at give af sig selv i en varmestue eller i en af vores 240 genbrugsbutikker, siger hun i en pressemeddelelse.


Kender den sociale bagside

Jeanette Bauer ønsker også, at Kirkens Korshær vender sig stadig mere udad.

- Med det kendskab, vi har i Kirkens Korshær til den sociale bagside af det danske samfund, har vi en klar pligt til at fortælle om, hvad vi ser og til at være fortaler for udsatte mennesker. Som ny chef er jeg klar til at råbe højt om de vilkår, socialt udsatte mennesker i Danmark lever med. Vi oplever et stigende behov for vores hjælp.

- Det er grundlæggende ulykkeligt, at vi må hjælpe flere og flere mennesker, der kæmper med hjemløshed, fattigdom, sygdom og misbrug. For slet ikke at tale om, at vi bare inden for den periode, jeg har været i Kirkens Korshær, har fordoblet antallet af tilbud til hårdt trængte og sårbare børnefamilier i hele Danmark. Det er rystende, at vi stadig slås med børnefattigdom i så rigt et land som Danmark, fastslår hun.


Trækker på erfaring i kommunikation

Og det er blandt andet ønsket om en udadvendt organisation, der har gjort, at Kirkens Korshærs hovedbestyrelse nu udnævner den kommunikationsuddannede Jeanette Bauer som ny chef for Kirkens Korshær.

- Med Jeanette Bauer har vi fået en ny chef, der gennem årene tydeligt har vist, at hun skarpt og præcist er i stand til at analysere og formulere, hvad der sker i det danske samfund, så det kan blive hørt og forstået af andre, herunder politikere og beslutningstagere. Jeanette Bauer har også vist, at hun har den afgørende forståelse af korshærens folkekirkelige grundlag og af de særlige værdier, der er i lige præcis Kirkens Korshær, siger formand for hovedbestyrelsen i Kirkens Korshær, sognepræst Ian Ørtenblad.


Skal lede 450 ansatte og 9000 frivillige

Jeanette Ellen Bauer tiltræder 1. november. Hun er uddannet cand. comm. fra Roskilde Universitet og studier i teologi ved Københavns Universitet. Ud over erfaringen fra frivilligt arbejde på Kirkens Korshærs hovedkontor har hun også været regionsrådsmedlem, ledelses- og kommunikationsrådgiver, politisk medarbejder, chefkonsulent, samt pressechef. Jeanette Bauer er gift og tre børn. Familien bor i Tårnby på Amager.

Kirkens Korshær er en hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i Danmark. Siden 1912 har Kirkens Korshær hjulpet socialt udsatte mennesker i Danmark – hjemløse, misbrugere, psykisk syge, ensomme, fattige.

Kirkens Korshær består af 450 ansatte, der bl.a. driver varmestuer, herberger, væresteder for børnefamilier og rådgivningstjenester i 30 byer i hele Danmark. I mange byer er der korshærspræster, som tilbyder samtaler, gudstjenester og kirkelige handlinger. De cirka 9000 frivillige hjælper til i det sociale arbejde og driver de 240 genbrugsbutikker, der er med til at finansiere hjælpearbejdet.

Commentaires


bottom of page