top of page

Ny pressehåndbog til kirker og interesseorganisationer

Denne artikel er sponsoreret af freelancejournalist Svend Løbner.

Interesseorganisationer og medier er interesseret i det samme: At formidle gode fortællinger til befolkningen. De er blot ikke altid enige om, hvad den gode historie er. For begge skal den gerne være aktuel. Men journalister fokuserer meget på sensation og konflikt, mens organisationer fokuserer mest på væsentlighed og identifikation.

Så har vi allerede nævnt de fem klassiske nyhedskriterier, som journalister på aviser, radio og tv styrer efter. Og som kirker og andre interesseorganisationer skal være bevidste om, hvis de vil gøre sig håb om at komme i medierne med deres version af den gode historie.

Det fortæller Svend Løbner, der kendt som journalist, redaktør, forfatter, foredragsholder og underviser i kirker og organisationer landet over. Han er også frivillig redaktør i Netavisen Sameksistens.

Nu har han skrevet pressehåndbogen Der skal TO til en TANGO, der viser den fine balancegang, der skal til for at kirken får et godt forhold til den lokale avis. Bogen er målrettet kirker, men kan med fordel læses af foreninger, organisationer og endda virksomheder.

E-bogen sendes gratis til alle deltagere ved Svend Løbners foredrag og kurser om kommunikation og kulturel brobygning. Andre kan modtage bogen ved at tegne et abonnement på Netavisen Sameksistens.

Bogen kommer hele vejen rundt om den gode pressekontakt – helt fra respekt for journalistens håndværk til hvad i alverden man gør, hvis organisationen har en dårlig sag og ryger ind i en regulær shitstorm. Ind imellem lærer læseren at opdage den gode historie, interviewe kilder, bruge forskellige genrer og fortælle på journalistens præmisser. Et højdepunkt er et kapitel om syv skridt til at skrive en pressemeddelelse på en time!

Læs mere og bestil via www.svendlobner.dk.

Comments


bottom of page