top of page

Ny rapport: Nydanske LGBT+personer er særligt udsatte

Over halvdelen har oplevet vold under opvæksten, en tredjedel har overvejet selvmord.Nydanske LGBT+personer er på en lang række områder en særlig udsat gruppe – og har også fortsat væsentligt dårligere levevilkår end andre LGBT+personer i Danmark.

Det viser en ny rapport, som afdækker blandt andet nydanske LGBT+personers oplevelser med diskrimination og forskelsbehandling samt fysisk, psykisk og seksuel sundhed hos gruppen.


Overvejer selvmord

34 procent af de adspurgte nydanske LGBT+personer angiver, at de har overvejet selvmord inden for det seneste år, mens 59 procent oplyser, at de har haft en opvækst, der var præget af psykisk vold.

Det er nogle af de opsigtsvækkende tal i en ny rapport fra Als Research.

Undersøgelsen er udarbejdet i forbindelse med åbningen af et nyt krisecenter og rådgivningstilbud målrettet minoritetsetniske LGBT+personer, som er ofre for en æresrelateret konflikt.


Nyt krisecenter

På finansloven for 2021 blev der afsat midler til et nyt LGBT+ krisecenter. RED, center mod æresrelaterede konflikter, har i februar 2022 åbnet RED+, der er målrettet minoritetsetniske LGBT+personer, som er udsat for fysisk og psykisk vold samt er ofre for æresrelaterede konflikter. Krisecentret vil, udover at tilbyde ophold, tage hånd om beboernes udfordringer og hjælpe dem videre til en selvstændig tilværelse efter endt ophold.

I forbindelse med åbningen af RED+ har Als Research udarbejdet en undersøgelse af nydanske LGBT+ personers levevilkår og støttebehov.


Commentaires


bottom of page