top of page

Ny serie på DR: Børn fortæller om deres tro

Mandag den 22. oktober og de følgende tre dage viser DR Ultra de første afsnit af ”Min Tro”, hvor børn fra forskellige trossamfund fortæller om deres tro.

”Min Tro” er en dokumentarserie med 12 film med hver sit barn i hovedrollen. Serien henvender sig både til børn og voksne, og man følger børnene i almindelige dagligdagssituationer.

Hver af børnene har en historie, der på en eller anden måde gør, at man forstår, hvorfor det giver mening for de her børn at tro. Hver fortælling tager udgangspunkt i en udfordring i barnets liv og skildrer, hvordan han eller hun forsøger at løse problemet. Her kommer praktiseringen af barnets tro naturligt i spil. Der er altså tale om fortællinger i forskellige religiøse rammer – og ikke informationsfilm om diverse trosretninger.

I de fire første film møder seerne børn fra følgende trosretninger: Pinsebevægelsen, islam (herunder sufisme), Jehovas Vidner, og wiccatro (heksetro).

Serien har premiere på DR Ultra mandag den 22. oktober klokken 18.30. De næste tre afsnit sendes henholdsvis den 23., 24. og 25. oktober klokken 18.30. Afsnittene kan allerede streames på Dr.dk/ultra og på Ultra-app om morgenen samme dage. Hvert afsnit er på 15 minutter. De øvrige 8 afsnit er ved at blive produceret. Se trailer.

Fordomme over for børn, der er troende

Undervejs har instruktøren, Cathrine Marchen Asmussen, vist optagelserne til forskellige folkeskoleklasser, og en af de ting, som har været slående, er hvor mange børn, der udviser fordomme over for de børn, som har en tro, skriver DR.

Endvidere har det været en øjenåbner for instruktøren at opleve, at børnene i serien via deres bøn får adgang til et rum, hvor de tydeligvis tankes op. Det er også værd at nævne, at børnene har mange værdier til fælles, uanset om de tror på Wicca (heksetro), Allah, Jehova eller Jesus.

Samtidig håber Cathrine Marchen Asmussen, at filmene måske kan være med til at give indsigt i forskellige trosretninger, og at dét, at børn lærer noget om, hvordan andre børn har det, kan være med til at nedbryde nogle af de fordomme, som mange troende bliver mødt med i det kulturkristne Danmark.

Se trailere

”Min Tro”(28 sekunder)

”Min Tro”(54 sekunder)

留言


bottom of page