top of page

Rubens video stiller politikere til ansvar for syriske flygtninges skæbne

Sangen ”Hey minister” er henvendt til danske politikere, der sender syriske flygtninge tilbage til Assads diktatur. Lyt og del Ruben Engelhardts video her.”Hey minister, har du nogensinde været derude hvor dit liv er afhængigt af en hjælpende hånd? (…) Når du vil sende mig tilbage til diktatorens land - Hvad er det der foregår?”

Sådan synger Ruben Engelhardt i en ny video, der protesterer mod hjemsendelse af syriske flygtninge og samtidig opfordrer til at underskrive og dermed støtte borgerforslaget ”Stop tilbagesendelsen af syriske flygtninge til farlige og usikre forhold.”Den glade trubadour med det alvorlige budskab forklarer om baggrunden:

"Hey minister!" er skrevet foråret 2021 i protest mod inddragelsen af de syriske flygtninges opholdstilladelser. Syrien er stadig regeret af den samme diktator - Assad - og alle rapporter fra både danske og udenlandske menneskerettighedsorganisationer og UNHCR viser, at det er forbundet med livsfare for flygtninge at vende tilbage under dette bestialske styre. Men den danske regering og et flertal i folketinget har ignoreret disse rapporter,” fortæller han og kommer med en slet skjult opfordring:

”Vær med til at protestere mod denne umenneskelige politik og skriv under på borgerforslaget. Tak for din støtte!”

Videoen er blevet til i samarbejde med Bedsteforældre for asyl (BFA), som er en græsrodsbevægelse, der kæmper for en menneskeværdig flygtningepolitik i overensstemmelse med FNs menneskerettighedskonventioner, herunder børnekonventionen.

Engelhardts musikvideo er optaget af en professionel videofotograf, og billederne er lagt ind fra syrernes ”sit-in i maj og juni, fortæller Ruben Engelhardt.

Han har klippet dem ind i filmen og selv taget de billeder, da han var inde for at støtte dem. Børnebillederne har han fået speciel besked om at måtte dele offentligt.

- Jeg har spillet sangen til forskellige demonstrationer i Odense, udrejsecentret Avnstrup, Den røde plads på Nørrebro og på folkemødet på Møn hos Bedsteforældre For Asyl og til Æg og håb festivalen i Kbh. Jeg har også snakket med syriske flygtninge og snakket om sangen inden jeg færdiggjorde teksten tilbage i marts måned hvor jeg spillede den første gang til en demo, Odense-racismefri-by havde arrangeret, beretter visekunstneren.


Comments


bottom of page