top of page

Nyt samarbejde skal hjælpe flere ledige med særlige behov i arbejde

Mange danskere kommer kun i job, fordi der findes særlige beskæftigelsesforløb, som tager højde for netop deres særlige udfordringer.

To succesfulde projekter går nu i samarbejde om at sikre netop disse borgere endnu bedre vilkår. Det drejer sig om beskæftigelsesindsatsen KLAPjob, under Landsforeningen LEV, og KLAR TIL START, under FONDEN UNGES.

KLAPjob formidler job til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive udfordringer, der har lyst til at arbejde, mens KLAR TIL START er et håndholdt opkvalificerings- og uddannelsesforløb med fokus på borgere med autisme og lignende kognitive udfordringer.

De to initiativer har derfor nu indgået en aftale om at være aktivt og kontinuerligt opsøgende og i dialog med hinanden i forhold til borgere, hvis behov er bedre mødt hos den anden.

– Vi håber, at vi dermed kan sikre, at endnu flere borgere med kommer i job, fordi vores samarbejde imødegår, at nogle borgere unødigt bliver tabt – eller blot forsinket – i systemet, siger Tine Stampe, projektchef i Landsforeningen LEV.

“Vi hjælper en meget stor målgruppe, der grundlæggende er klar til at træde ind på arbejdsmarkedet, hvis deres forskellige skånehensyn bliver håndteret. Til de borgere, der har lyst til et uddannelses- og træningsforløb, inden de starter på arbejdsmarkedet, vil vi gerne anbefale kompetente partnere, der er specialister på dette. Her er KLAR TIL START et godt tilbud, siger hun i en pressemeddelelse.

Comments


bottom of page