top of page

Nyt videnscenter for integration ser dagens lys

Mere viden til integrationsdebatten. Så kort og kontant er bevæggrunden for at starte Danmarks Videnscenter for Integration. Initiativtager er Rasmus Brygger, der kommer fra en stilling som chefkonsulent ved Dansk Arbejdsgiverforening og er forhenværende formand for Liberal Alliances Ungdom og tidligere medlem af Liberal Alliances hovedbestyrelse.

Rasmus Brygger forklarer baggrunden for oprettelsen af det nye center:

– Integration er konstant på top tre over vigtigste politikområder for danskerne. Alligevel er området præget af en ringe viden, misvisende tal og en polariseret debat. Det skal der ændres på.

– Jeg vil i det kommende år arbejde på et etablere Danmarks Videnscenter For Integration. Videnscenteret skal i samarbejde med landets forskere og fagfolk udarbejde analyser på integrationsområdet inden for alt fra tro og medborgerskab til arbejdsmarked, uddannelse, bolig og kriminalitet, skriver Rasmus Brygger på Facebook, hvor han også bekendtgør, at han stopper i Dansk Arbejdsgiverforening.

Her har han de seneste par år har haft ansvaret for erhvervslivets integrationspolitik. Nu vil han kaste alle kræfter ind på at få videnscenteret op og stå:

– Der er fortsat mange integrationsudfordringer, men potentialet for forbedring er enormt, og derfor skal vi i langt højere grad end i dag have løsninger på bordet. Det skal videnscenteret levere.

Projektet koster penge og derfor sendes han en slet skjult opfordring til landets fonde om at bakke op om det, han kalder ”en uafhængig institution på integrationsområdet”.

– Nu vil jeg give det et skud, skriver han på Facebook. – Jeg tror i hvert fald på, at vi med mere viden kan få bedre debat, bedre politik, bedre praksis – og i sidste ende bedre integration.

Comments


bottom of page