top of page

Over 3.000 personer med handicap i job

Landsforeningen LEVs beskæftigelsesindsats KLAPjob har på 10 år skaffet over 3.200 job på det ordinære arbejdsmarked til mennesker med kognitive handicap.

Det er til stor glæde for de pågældende borgere, for virksomhederne og for samfundet, mener LEVs formand Anni Sørensen. Både for de borgere med handicap, der kommer i beskæftigelse og giver dem livskvalitet og samtidig inklusion på det ordinære arbejdsmarked. Og virksomhederne, som efterspørger medarbejdere, der kan løse arbejdsopgaver på særlige vilkår.

– Det har vist sig at være et gyldent match, siger Anni Sørensen.

I dag har KLAPjob 11 jobkonsulenter, der arbejder for at skabe flere job til målgruppen i store virksomhedskæder som eksempelvis McDonalds, Matas og REMA 1000. Der er også samarbejdsaftaler med mindre virksomheder.

Anni Sørensen appellerer til politikerne om at skabe et arbejdsmarked for alle:

– Det kræver en politisk vilje til at gøre samfundets støttemuligheder mere fleksible og langt mere baseret på borgernes ønsker og behov. Med politisk opbakning til sådan et paradigmeskift kan vi sammen skabe et inkluderende og fleksibelt arbejdsmarked, som vil være til glæde for alle borgere, virksomheder og samfundet, siger hun.

Måske får hun socialminister Astrid Krag (S) i tale, når ministeren medvirker ved en jubilæumsreception for KLAPjob den 17. september.

Comments


bottom of page