top of page

På åndelig vandring gennem livets 7 faser

PODCAST: Kom med til en samtale med Lene Skovmark, hvis livskrise lærte hende at trække på nye ressourcer.


Sameksistens udgiver en række podcasts om livsværdier og medmenneskelighed. Den seneste handler om ”åndelig medvandring”, uddybet af sygeplejerske og sognepræst Lene Skovmark.


Lyt til podcast her:


Det var en livskrise i 30-årsalderen, der satte gang i Lene Skovmarks interesse for at se livet som en vandring: ”Som ung var jeg hæmmet af livsangst og jeg længtes efter kunne ånde og leve frit. Tilliden til Gud og til livet lå dybere end angsten, og gennem lang indre helbredelsesproces er jeg kommet ud friheden. Jeg måtte gøre op med neurotiske tankemønstre og forholde mig til årsagen til dem,” forklarer hun på sin hjemmeside og uddyber over for Sameksistens: – Jeg længtes efter at blive et mere helt menneske, og det ledte mig ud på en vandring – eller jeg indså, at jeg allerede var på en vandring i livet, fortæller Lene Skovmark. Hun er oprindelig sygeplejerske med er nu ansat på deltid som sognepræst i Strandmarkskirken i Hvidovre. Hun prædiker også i Lørdagskirken, der er et fællesskab for socialt udsatte på Nørrebro, og giver lektiehjælp til muslimske kvinder i Rødovre gennem Dansk Røde Kors. Og hun har undervist i Imam Ali Moskéen i København. – Når man finder sig selv, kan man møde andre mennesker uden at føle sig truet, siger hun. Hvad lægger du i begrebet ’vandring’? – Vi er jo alle sammen på vej. Hvad enten vi har det religiøse med os eller ej, svarer Skovmark. – Vi er på vej imod det gode liv, fuld livsudfoldelse og et liv i frihed og glæde og opmærksomhed på andre mennesker. I podcasten gennemgår hun 7 livsfaser mennesker typisk må i gennem i den åndelige udvikling.

Comments


bottom of page