top of page

Partnerskab i nødhjælp sikrer effektivitet

Dansk organisation samarbejder med kirkelig organisation i Ungarn, som allerede er i fuld gang med at uddele mad til ukrainske flygtninge.Den danske hjælpeorganisation Mission Øst yder nu nødhjælp til fordrevne inde i Ukraine og til flygtninge i grænseområdet ved Ungarn. Fordrevne og flygtninge får mad og sundhedshjælp.

Det sker gennem den lokale hjælpeorganisation Hungarian Baptist Aid (HBAid), som har oprettet modtagecentre i både Ukraine og Ungarn. I begge lande kan fordrevne og flygtninge komme og modtage mad og nødvendig håndkøbsmedicin.

Mission Øst er i fuld gang med at samle ind ofrene til krigen i Ukraine, og tusindvis af kroner strømmer ind i organisationens kriseberedskabskasse. Pengene bliver overført til HBAid, hvor de hurtigt får ben at gå på til gavn for sultne og trætte ukrainske familier.

- Vi er rigtig glade for at kunne samarbejde med en lokal partnerorganisation, der allerede er i fuld gang med at hjælpe de nødlidende. Det kan vi, fordi så mange danskere allerede har doneret til vores kriseberedskabskasse. Jeg er taknemmelig for, at Mission Øst igen kan være kanal for livsnødvendig nødhjælp til mennesker i akut krise, siger Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen.

Ifølge FN er 1 million ukrainere nu flygtet fra deres land. 12 millioner inde i landet har behov for nødhjælp og beskyttelse lige nu. Og 4 millioner har brug for hjælp i nabolandene de kommende måneder.

Gennem Mission Østs partnerorganisation HBAid vil de ukrainske flygtninge også få tilbud om husly, sundhedstjek og psykisk førstehjælp, såkaldt psykosocial støtte.

Mission Øst samarbejder også med Medair, der er en international organisation med speciale i at skaffe husly, hygiejneartikler, vand og sanitet. Mission Øst har tidligere samarbejdet med organisationen i Nepal, Afghanistan, Irak og Libanon.


Artiklen er skrevet i samarbejde med Mission Øst.

Comments


bottom of page