top of page

Pia Kjærsgaard skal have julehjælp!

Den kontante DF-politiker skal have hjælp til at forstå, at julen handler om en glæde, som skal være for hele folket, skriver kulturkonsulent.


Pia Kjærsgaard, pressefoto


Da jeg læste Pia Kjærsgaards julehilsen, hvor hun forkyndte, at muslimer ikke skal have julehjælp, kom jeg til at mindes julen i Nigeria.

Når det blev jul, delte de kristne deres juleglæde ved at give mad til deres naboer, uanset om de var muslimer, kristne eller traditionelt troende. Og når muslimerne fejrede deres store Eid-fest, delte de også mad ud til deres naboer, uanset hvilken religion de måtte have.


Brug for hjælp fra udlandet

Noget kunne tyde på, at Pia Kjærsgaard har brug for u-landshjælp, altså den hjælp, som hun kan få fra lande fx i Afrika, når det gælder om at fejre (kristne) højtider.

Men Pia Kjærsgaard har ikke bare brug for u-landshjælp, hun skal selvfølgelig også have julehjælp. Sædvanligvis deler man her i landet kun julehjælp ud til dem, som har søgt om hjælp, fordi de har erkendt, at de har behov for hjælp. Selvom Pia Kjærsgaard nok ikke har erkendt sit behov for hjælp og derfor heller ikke har ansøgt om julehjælp, så skal hun selvfølgelig have alligevel.


En frelser - også for andre religioner

Hun skal have hjælp til at forstå, at julen handler om en glæde, som skal være for hele folket (og det betyder her ikke en bestemt etnisk gruppe, men alle mennesker!), og ikke kun for dem, der måtte have gjort sig fortjent til det. I juleevangeliet deles julens glæde, at en frelser er født os, også med ringeagtede hyrder og udlændinge fra Østerland, som havde en helt anden religion.

Pia Kjærsgaard og alle vi andre kan derfor glæde os over, at Guds julehjælp ikke bare blev delt med dem, der havde gjort sig fortjent til den, og derfor følte sig selvskrevne til at få del i glæden, men var og er for alle – og beregnet til deling mellem os alle sammen.

Glædelig jul – både til Pia Kjærsgaard og muslimerne!

Commentaires


bottom of page