top of page

Pierre vil frigøre ressourcer i gode relationer

Pierre Vernet er ny HR-direktør i hjælpeorganisationen Mission Øst med øverste ansvar for over 200 medarbejdere.


Privatfoto


- Vores projekter får kun varig effekt, når vores medarbejdere styrker kapacitet og spreder tillid i de lokalsamfund, vi hjælper. Derfor er det så vigtigt at skabe trivsel blandt medarbejderne og frigøre deres potentiale.

Det siger Pierre Vernet, der fra 1. august er Human Ressource-direktør i den danske hjælpeorganisation Mission Øst. Her skal han lede HR-cheferne for over 200 medarbejdere i de mange lande, hjælpeorganisationen med base i Hellerup arbejder i.

65-årige Pierre Vernet kommer med solid erfaring fra personaleledelse og organisationsudvikling i Mellemfolkeligt Samvirke. Forinden var han HR-konsulent og endnu før projektchef i det franske telefonselskab Orange. Han er oprindelig franskmand og kom til Danmark for snart 25 år siden.


Hvor verden brænder mest

Som flerkulturel har internationale relationer altid haft hans interesse:

- Jeg synes, det er ultraspændende at skulle arbejde med udvikling i de dele af verden, hvor det brænder mest, og støtte de medarbejdere, der knokler for at give mennesker en anstændig tilværelse. Det giver rigtig god mening for mig, fastslår han og tilføjer:

- Jeg tror på relationer mellem mennesker, og at de skaber en oplevelse af, at ingen er alene i verden. Det er også tillidsfulde relationer, der er forudsætninger for de strukturelle forandringer, der er behov for, hvor det brænder.

For at medarbejderne kan gøre deres arbejde godt, skal de trives. Og for at trives skal de have nogle gode ledere og nogle gode arbejdsforhold, lyder hans HR-filosofi.


Relationer skaber tryghed og udvikling

Trivsel blandt medarbejderne vil sprede sig som ringe i vandet ude i de lokalsamfund, hvor de arbejder, mener han:

- Man kan godt sende ressourcer ud i form af mad og beskyttelse, men den måde, man relaterer til lokalsamfundene på, er afgørende for at forstå deres behov. Det er også altafgørende for, at det arbejde, vi laver, bagefter kan stå på egen ben. Vi kan jo ikke være der hele tiden. På den måde er det relationen mellem mennesker, som skaber den tryghed for, at folk kan udvikle sig og opnå deres mål.


HR-direktør og handyman

Pierre Vernet har to voksne børn og bor i Ordrup nord for København. Når han holder fri, elsker han at færdes i naturen, og han nyder at sidde hjemme og spille guitar eller øve sig på klaver – hvis da ikke en af de nære bekendte beder om hjælp til at ordne et eller andet. Pierre er nemlig også handyman.

Han inddeler sit professionelle liv i fire perioder: Først var han gadepædagog. Så kom han i showbiz som band- og tourmanager. Så selvstændig organisations- og udviklingskonsulent. Så ansat med forskellige HR-roller og udviklingsopgaver i private virksomheder og til sidst i Mellemfolkeligt Samvirke.

Og nu altså HR-direktør i Mission Østs internationale arbejde.

- Den røde tråd er arbejdet med mennesker. Det handler for mig om, at få folk til at udfolde sig og yde deres bedste i fællesskabet, siger han.

Comments


bottom of page