top of page

Rachid udskiftede cementblanderen med en juiceblender

Af Ole Jessen

Den store drøm om sin egen virksomhed har fået Rachid Ahmad Rachid til at foretage et dramatisk skift i sit liv. Fra byggeleder på en travl byggeplads med stort ansvar og mange ansatte under sig, er han sprunget ud i noget helt nyt og uprøvet: Den økologiske juicebar ChiChi’s på Aarhus havn.

Egne opskrifter

I en lille hyggelig gade i bunden af det spritnye Bjarke Ingels byggeri AARhus har Rachid Ahmad Rachid købt en lille såkaldt aktivitetslejlighed, hvorfra han nu serverer juice, lavet efter egne opskrifter. Fremover vil gaden rumme cafeer, restauranter, isbar og teater, så det er i høj grad her bylivet skal leves året rundt på Aarhus Ø.

Rachid er først i gaden med sine juicer, der har navne som Sweet Kiss, Wauw Me, Oprah, Organic Bomb, Awaken og Another One.

Byggeleder på store projekter

Siden han var 15 år, har Rachid arbejdet i byggebranchen, først i fritidsjob, siden blev han udlært som murer og derefter uddannet som bygningskonstruktør. I nogle år har han ledet flere store byggerier, senest ”Porten til Aarhus” i Gellerup.

– Jeg har altid drømt om at have mit eget, og nu har jeg tjent penge nok til at kunne starte for mig selv. Det er jeg lykkelig over. Jeg er vant til at arbejde rigtigt mange timer om ugen, sådan som man skal, når man vil opbygge sit helt eget. Og for mig er det en selvfølge, at alt skal være økologisk – Ø på Aarhus Ø, smiler Rachid Ahmad Rachid.

Palæstinensisk herkomst

Den nye iværksætter er af palæstinensisk herkomst, født og opvokset i Gellerup. Som 16-årig fik han arbejde i Føtex, hvor han var i flere år. Han kunne rigtigt godt lide kontakten med kunderne, og den har han savnet på byggepladserne.

Men hvad gør man, når man skal starte helt fra bunden på noget nyt? Jo, Rachid, der altid har været glad for at lave mad, købte en blender og en hel masse frugt, og så gik han ellers i gang med at eksperimentere og udvikle sine egne juice-opskrifter. Det tog et par måneder, og sideløbende indrettede han lokalet til sin juicebar, der åbnede 1. juli.

Inspireret af Mellemøstens frugthaver

Juicebarens navn stammer fra hans niece, der som lille kaldte ham ChiChi, fordi hun ikke kunne sige Rachid. Det blev hængende som hans kælenavn, og nu også som hans firmanavn.

Passionen for frugt stammer fra barndommen, hvor hans mor altid købte frugt med hjem, som Rachid kunne spise uanede mængder af. Og så er han inspireret af familiebesøg i Mellemøsten, hvor man bare kan gå ud i haven og plukke og spise de mest vidunderlige frugter.

Nu glæder han sig over at kunne betjene sine kunder med frisk økologisk juice i egne varianter på Irma Pedersens Gade 43, Aarhus Ø.

Comments


bottom of page