top of page

Racisme fører til hadtale, vold og hærværk

Der er borgere i samfundet, som på baggrund af deres race, hudfarve, oprindelse, tro eller seksuelle orientering er særligt udsatte for diskriminerende strafbare handlinger.

Det viser en statistik, hvor Rigspolitiet i 2018 har behandlet en række forskellige former for hadforbrydelser – i alt 449 hadforbrydelser. Antal sager ligger på niveau med året før (446 hadforbrydelser).

Racisme dominerer

Hadforbrydelserne i 2018 fandt særligt sted indenfor kriminalitetstyperne vold, trusler, hadefulde ytringer og hærværk, oplyser rapporten.

Racisme står for de fleste hadforbrydelser (260 sager). Herefter fulgte religiøst motiverede hadforbrydelser (112 sager) og seksuelt orienterede af slagsen (74 sager).

I de 449 hadforbrydelsessager er der registreret 236 ofre. Ud af disse ofre var 145 mænd og 91 kvinder.

Flest hadefulde ytringer

Opgørelsen viser, at hadefulde ytringer udgør størstedelen (30 procent) af sagerne. Hadefulde ytringer er den kriminalitetstype, der er steget mest fra 2017 til 2018.

Over halvdelen af hadforbrydelserne var racistisk motiverede (260). De kom blandt andet til udtryk ved vold, trusler, hærværk og hadefulde ytringer.

Muslimer mest udsatte

112 af de 449 registrerede hadforbrydelser var religiøst motiverede, og over halvdelen af sagerne (56 procent) var rettet mod personer med muslimsk baggrund.

”Muslimer er således den religiøse gruppe, der tegner sig som ofre for den største andel af de registrerede hadforbrydelses-sager i 2018,” lyder rapporten.

Hadforbrydelser rettet mod personer med jødisk baggrund tegner sig med 26 sager for det næsthøjeste antal af religiøst motiverede hadforbrydelser.

Commentaires


bottom of page