top of page

Randers protesterer mod statsministerens stempling af indvandrere

Statsminister Mette Frederiksen (S) er kommet for skade at sammenkæde antisemitisme i Danmark med indvandringen og dele af venstrefløjen. Det på trods af, at alle hendes eksempler er udført af den yderste højrefløj.

Det vil foreningen Randers mod racisme ikke finde sig i. For de ved – om nogen – at antisemitismen primært kommer fra den yderste højrefløj. Overmaling af sten på byens jødiske gravpladser og chikane i form af hagekors på jøders postkasser taler deres tydelige sprog. Det er længe kendt at det nynazistiske netværk Nordfront står bag chikanen.

Derfor falder det Randers-folkene for brystet at landets statsminister kæder antisemitismen sammen med indvandring.

– I Randers, hvor vi har været udsat for en række antisemitiske angreb fra højre ekstremister er vi rystede over statsministerens forvrængning af sandheden. Vi har derfor skrevet et åbent brev til hende, hvor vi påviser at hun misbruger sandheden i forbindelse med sin rejse til Israel, skriver Randersborgerne i et åbent brev, som bl.a. lyder:

Statsminister Mette Frederiksen har i en udtalelse til Politiken sammenkædet antisemitisme i Danmark med indvandringen og dele af venstrefløjen.

”Det er meget langt fra den sandhed, vi har oplevet her i Randers. Vi har gennem det sidste års tid været udsat for rigtig mange racistiske angreb,” skriver de og oplister en række eksempler:

I maj blev en legemsstor dukke hængt på busterminalen med en tekst, hvorpå der stod: “Jeg kom til Danmark for at begå overfaldsvoldtægt på hvide kvinder, nu hænger jeg her som fortjent. Stop masseindvandring”. Bannere med “Længe leve Nazismen” samt klistermærker med nazistisk propaganda blev sat op på gaderne. Tirsdalens skole blev “overfaldet” af megafonråbende nazister, så politiet måtte tilkaldes. Og på selve Krystalnatten blev jødiske gravsteder overmalet.

”Alle disse angreb har den nynazistiske og indvandrerfjendske organisation Nordfront taget æren for,” skriver de.

Lørdagen efter gravskændingerne samledes 4-500 mennesker, heriblandt mange indvandrere og muslimer, for sammen med Borgmester Torben Hansen (S) at vise deres afsky for disse racistiske handlinger. Borgmesteren gav udtryk for, at racisme uanset om den rettede sig mod jøder eller muslimer ikke hører hjemme i Randers.

”Mette Frederiksen puster til islamofobien med sine ukorrekte påstande om antisemitisme og indvandrermiljøer. Når hun sammenkæder antisemitisme med indvandring, er hun med til at understøtte de racistiske stemmer rettet mod indvandrere. Hun kommer dermed til at støtte andre indvandrerfjendske organisationer som f.eks. Nordfront, der er klart antisemitisk,” lyder brevet, der opfordrer Mette Frederiksen til at berigtige de urigtige oplysninger og anklager.

Comentarios


bottom of page