top of page

Regeringen vil nu hjemtage mødre og deres børn fra Syrien

Regeringen vender nu rundt på en tallerken og vil arbejde for, at tre mødre og i alt 19 børn kan komme hjem fra fangelejre.


Arkivfoto fra lejr.


Efter stort politisk pres vælger regeringen at ændre holdning i sagen om de danske mødre og børn, der sidder i fangelejre i Syrien.

Regeringen vil nu arbejde for at hente tre danske mødre og deres i alt 14 børn hjem til Danmark. Derudover ønsker regeringen at hente yderligere fem børn med dansk tilknytning til Danmark, men uden deres mødre.

Det vil kræve, at mødrene giver samtykke til det, hvilket de ikke har gjort.

Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) tirsdag aften på et pressemøde i Udenrigsministeriet i København ifølge Ritzau.

Regeringen har ifølge nyhedsbureauet længe været presset af sine støttepartier, De Radikale, SF og Enhedslisten, for at hjemtage børnene og mødrene fra fangelejrene al-Hoj og al-Roj, hvor de bor under problematiske forhold.

Enhedslisten har flere gange udtrykt, at partiets tillid til Jeppe Kofod (S) kunne ligge på et meget lille sted. Statsminister Mette Frederiksen (S) har gentagne gange sagt, at hun ikke ville have mødrene og deres børn hjem, fordi mødrene havde meldt sig under fanerne hos Islamisk Stat og derfor blev vurderet til at udgøre en sikkerhedstrussel mod Danmark.

Mødrene, der som danske statsborgere har ret til at vende tilbage til Danmark, skal heller ikke forvente en varm velkomst, hvis de vil tilbage, siger justitsminister Nick Hækkerup:

- De skal stå til ansvar for deres handlinger, og de vil blive forsøgt varetægtsfængslet, så snart de sætter deres fødder på dansk jord, siger han til Ritzau.

Comments


bottom of page