top of page

Rektor hædret for at kæmpe på vegne af flygtninge

Henrik Vestergaard Stokholm modtager Rådet for Menneskerettigheders årlige pris 1. december.


Foto: Svend Løbner


Rådet for Menneskerettigheder uddeler Menneskerettighedsprisen 2021 til Nyborg Gymnasiums rektor Henrik Vestergaard Stokholm. Prisen får han for sin indsats med at styrke rettighederne for elever med flygtningebaggrund.

”Henrik Vestergaard Stokholm kæmpede en brav kamp for sine elever, da flere af dem fik inddraget deres opholdstilladelse, mens de var under uddannelse. Han har turdet tale højt om brud på menneskerettighederne på vegne af de elever, han føler et kæmpe ansvar for,” siger forpersonen for Rådet for Menneskerettigheder, Rasmus Grue Christensen.

”Hans indsats for flygtninges rettigheder er vigtig. Den har haft stor betydning, både i den offentlige debat og for eleverne og deres familier. I 2021 fik en af elevernes familier tildelt forlænget opholdstilladelse, mens en anden fik tildelt permanent opholdstilladelse. Det er jeg sikker på, at Henrik Stokholm har en stor del af æren for.”

Henrik Vestergaard Stokholm kæmper for flygtninge og deres rettigheder i det danske samfund.

”Jeg er utroligt glad og beæret over at modtage prisen, men jeg ville ønske, jeg ikke skulle have sådan en pris, for jeg passer bare mit arbejde. Det er en del af mit arbejde at passe på de elever, som jeg har et ansvar overfor som rektor, så selvfølgelig står jeg op for deres rettigheder”, fortæller gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm til Menneskeret.dk.

Comments


bottom of page